استفاده دانشجویان معلول از خدمات شهریه رایگان

استفاده دانشجویان معلول از خدمات شهریه رایگان

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، علی محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی کل کشور، امشب یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲ در برنامه صف اول گفت: سازمان بهزیستی بیش از ۴۳ سال است که در سه دوره، قبل از تولد، حین زندگی و در دوران سالمندی در خدمت افراد دارای معلولیت است.

قادری گفت: طبق استانداردی که در دنیا طراحی شده است عموماً بین ۸ تا ۱۵ درصد یک جامعه آماری افراد دارای معلولیت هستند.

رئیس سازمان بهزیستی کل کشور ادامه داد: آخرین سرشماری، در سال 95 در کشور ما صورت گرفته است اما اطلاع دقیقی توسط مرکز آمار ایران بازنگری نشده و ما صرفا می‌دانیم بیش از یک و نیم میلیون نفر در این سال‌ها به سازمان بهزیستی مراجعه کرده‌اند و از خدمات سازمان بهزیستی برخوردار شده اند.

وی گفت: آن چیزی که باید برای تکافل اجتماعی، پیگیری و مراجعه اجتماعی صورت بگیرد در این دولت سیزدهم در سازمان بهزیستی اتفاق افتاده و همکاران ما در سراسر کشور از طریق برنامه‌های آگاه سازانه و پیگیری مدام در حال پایش افراد دارای معلولیت هستند.

قادری افزود: هر ساله حدود ۳۰۰ هزار تصادف جرحی در کشور اتفاق می‌افتد و بخش قابل ملاحظه‌ای از این تصادفات و خروجی آنها افراد دارای معلولیت هستند که بخشی از آنها هم افراد دارای ضایعه نخاعی هستند.

رئیس سازمان بهزیستی کل کشور ادامه داد: با توجه به حضور رئیس محترم وقت مرکز آمار ایران در سازمان بهزیستی، هم افزایی‌های لازم صورت گرفته و منتظر هستیم تا آخرین بررسی مرکز آمار ایران صورت بپذیرد تا بتوانیم تمهیدی را برای در اختیار داشتن آخرین نرخ افراد دارای معلولیت داشته باشیم.

وی گفت: سامانه‌ها برای رصد و بهره‌مندی افراد دارای معلولیت از سهمیه‌ها کاملاً مشهود و محسوس است به عنوان مثال فردی که بخواهد در آزمون سنجش شرکت بکند، افرادی از سازمان بهزیستی در مرکز آزمون حضور پیدا می‌کند یا مثلاً افراد نابینا یا کم بینا که نیاز به همراهی در آزمون‌ها دارند مرکز آزمون حتماً افرادی را تنظیم می‌کند و همکاران ما هم با افتخار در مراکز آزمون در خدمتشان هستند.

قادری تصریح کرد: نیاز به یک دولت الکترونیک هوشمند و یک سامانه جامع در بهزیستی است که متاسفانه این اتفاق نیوفتاده و درگاه‌ها متصل به هم نیستند چرا که ما باید معلولان را در شهرهای مختلف ایران تشخیص بدهیم و پیمایش‌های دقیقی را انجام بدهیم.

رئیس سازمان بهزیستی کل کشورگفت: آن چیزی که برای ما اهمیت دارد این است که ما می‌خواهیم، بر اساس دهک بندی‌هایی که اتفاق می‌افتد شناسنامه فردی و شخصی برای افراد دارای معلولیت داشته باشیم.

وی ادامه داد: منابعی که سازمان بهزیستی به عنوان مستمری و خدمات مالی در اختیار خانواده عزیزان اداره معلولیت قرار می‌دهد محاسبه می‌شود و در دو سال اخیر این اتفاق با جلساتی که برگزار شد و اقناعی که برای وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی صورت گرفت سامانه در حال بازنگری است و تعداد زیادی از افراد که در دهک‌های بالایی قرار گرفته‌اند به دهک‌های پایین آمدند تا بتوانند از خدمات مطلوب تر استفاده کنند.

قادری گفت: افرادی که در مراکز دانشگاهی تحصیل می‌کنند و معلولیت خیلی شدید دارند از خدمات شهریه عموماً رایگان استفاده می‌کنند و این مایه افتخار ماست.

رئیس سازمان بهزیستی کل کشورگفت: عموماً دستگاه‌ها نمی‌پذیرند که اطلاعات خودشان را در اختیار ما قرار دهند چرا که منع افشای اطلاعات را دارند، اما با این وجود اخیرا به سیستم دانشگاه آزاد در حال اتصال هستیم اما بالای ۷۰ درصد دستگاه‌ها متصل به سامانه‌های سازمانی نیستند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱حدود ۶۵ هزار شغل برای معلولان ایجاد شد وامسال کمتر از ۶۰ هزار شغل را ایجاد کردیم و دلیل آن هم این است که بر اساس میزان تسهیلاتی که در اختیار بانک‌ها قرار می‌گیرد به همان میزان هم درج تعداد مشاغل را وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی منظور می‌کند.

قادری گفت: سازمان بهزیستی در سال گذشته عدد ناچیزی برای سازمان بهزیستی منظور شد اما با ورود ریاست محترم جمهور و تمهیداتی که در این زمینه اندیشیده شد، عددی به این رقم اضافه شد تا سازمان بهزیستی به ظرفیت حدود ۹۹ هزار شغل برسد و دستگاه برتر کشور در حوزه اشتغال شناخته شد.

رئیس سازمان بهزیستی کل کشورادامه داد: امسال اوضاع مثبت هست و می‌توانیم یک ضریب جدی را در سه ماهه پایانی سال داشته باشیم تا بتوانیم ظرفیت بهره مندی خودمان را از تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۲ داشته باشیم.

وی تصریح کرد: سازمان بهزیستی مسیرهای دیگری را هم برای کارفرمایانی که افراد دارای معلولیت را به کارگیری می‌کنند دارد و مشوق‌هایی را به عنوان خدمات پرداخت بیمه‌ای پیش فرمایی برای آنها در نظر می‌گیرد.

قادری افزود: متناسب سازی محیط شهری برای معلولان مسئله بسیار مهمی است هر ۴۵ روز یکبار جلسه‌ای با افراد متعددی از حقوقی‌ها و نخبه های دارای معلولیت برگزار می‌شود و شهرهایی را پیش بینی می‌کنند تا افراد دارای معلولیت را پوشش بدهند.

رئیس سازمان بهزیستی کل کشور گفت: متناسب سازی محیط شهری صرفاً برای معلولان نیست بلکه برای سالمندان و همه افرادی که ملاحظاتی برای آنها مترتب هست می‌باشد به همین خاطر باید از وسایط حمل و نقل مناسب سازی شده استفاده کنند.

وی ادامه داد: مناسب سازی در کنار دسترسی پذیری مطرح می‌شود ممکن است یک وبگاه برای یک نابینا برای رصد کار یا حتی مطالعه پژوهشی خودش یا حتی امکانات دانشگاهی مناسب سازی نشده باشد که همه این‌ها در دبیرخانه مناسب سازی کشور درحال پیگیری است.

قادری تصریح کرد: سامانه پیامکی معبر که برای نهادها و دستگاه‌های اداری است ومردم بیشتربه آنها مراجعه می‌کنند مناسب سازی نشده اند که حتما باید مناسب سازی بشوند.

رئیس سازمان بهزیستی کل کشور گفت: از مردم شریف تقاضا داریم که اگر مکان را رویت کردند که غیر قابل دسترسی برای افراد دارای معلولیت است حتماً گزارش بدهند تا ما بتوانیم این موضوع را از طریق وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها پیگیری کنیم و مسائل را مرتفع کنیم.

وی افزود: معلولان باید در جامعه حضور فعال داشته باشند و این هم با دسترسی پذیری آنها در محیط شهری فراهم می‌شود و ما برای احقاق حقوق افراد دارای معلولیت از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.

قادری عنوان کرد: در کشور ما به عنوان مثال استانداردسازی خودروها برای افراد دارای معلولیت وجود نداشته است و با پیگیری‌هایی که همکاران ما انجام داده‌اند و همکاری‌هایی که معاون اول رئیس جمهور انجام دادند این اتفاق بزرگ رقم خورد و در شورای عالی استاندارد، برای افراد دارای معلولیت این استاندارد سازی مشخص شد.

رئیس سازمان بهزیستی کل کشور گفت: امیدواریم بتوانیم با پیگیری‌هایی که از معاونت علمی ریاست جمهوری داریم، بنیاد ملی نخبگان بهزیستی را تا پایان سال رونمایی کنیم.

وی افزود: سازمان بهزیستی تا مقطعی که تجمیع بیمه‌ها اتفاق نیفتاده بود خدمات بسیار موثری را در حوزه توانبخشی کار درمانی و خدماتی که مورد نیاز افراد دارای معلولیت بود انجام می‌داد اما از آنجا که تجمیع بیمه‌ها اتفاق افتاد طبق ماده ۶ حمایت از افراد دارای معلولیت، تولیت آن با وزارت بهداشت است.

قادری در پایان گفت: ما با هم افزایی‌هایی که با نخبگان کشور در تهران داشتیم، فناوری مرتبط با پروتز‌ها و پنجه کربن ها بررسی شد که افراد، دارای دست و پا بشوند که برای این کار حتماً باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.

پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *