افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در سازمان بهشت زهرا (س)

افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در سازمان بهشت زهرا (س)

به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، مراسم افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در سازمان بهشت زهرا (س) با حضور جواد تاجیک مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س)، احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران و مادر شهید ولی‌الله اندامی در بیست و دومین هفته دوشنبه های تعالی برگزار شد.

جواد تاجیک در این مراسم گفت: آسیب های اجتماعی عمدتا دارای ریشه اقتصادی و فرهنگی هستند و در مکتب ما نیز از تکافل اجتماعی به عنوان راهکار مقابله با این آسیب ها یاد شده است. با این اوصاف هر کسی در محدوده زندگی خود نسبت به اطرافیان احساس مسئولیت کند و تکافل اجتماعی را باور داشته باشد دیگر نیازی به خیلی از سازمان های حمایتی و هزینه‌های مقابله با آسیب های اجتماعی نخواهد بود.
وی اظهار کرد: با توجه به وظیفه ای که از بعد مسئولیت اجتماعی بر عهده سازمان بهشت زهرا(س) است ما نمی توانیم نسبت به محدوده جغرافیایی و انسانی خود و انواع آسیب‌های اجتماعی که محیط آرامستان را برای زائران و خانواده‌های متوفیان نامناسب می‌کند بی‌تفاوت باشیم.
وی در ادامه به بیان خاطراتی از شهدای دفاع مقدس برای کمک به افراد آسیب دیده اشاره کرد و افزود:‌علیرضا نوری، مدیر کل حراست راه آهن جمهوری اسلامی در دوران دفاع مقدس از جمله شهدایی بود که توانست چند تن از همکاران خود را که به خاطر اعتیاد و سرقت در آستانه اخراج بودند درمان و اصلاح کند به گونه ای که برخی از این افراد به جبهه رفتند و به شهادت رسیدند و یا اینکه این شهید والا مقام توانست دو نفر از دخترانی را که به اجبار پدر مجبور به تن فروش شده بودند در خانه خود پناه بدهد و پس از مدتی زمینه ازدواج آنها با همکاران خود را فراهم کند تا آنها زندگی آبرومندانه ای داشته باشند و هنر همین است که ما بتوانیم روی افراد آسیب دیده اثرگذار باشیم.
احمد احمدی صدر، مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران نیز در این مراسم ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته از سوی مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) در راستای ارائه خدمات به زائرین اهل قبور و شهروندان و به ویژه ایجاد تسهیل در راه اندازی پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری در این سازمان گفت: پس از راه اندازی پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در حرم مطهر امام راحل در مدتی کمتر از یک سال امروز شاهد راه اندازی پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در بهشت زهرا (س) هستیم.
وی با بیان اینکه با افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری در بهشت زهرا (س) این پایگاه ها در مدت زمان کمتر از دو سال در کلان شهر تهران از پنچ پایگاه به ۲۸ پایگاه افزایش یافته اند و تا پایان سال نیز ۲ پایگاه دیگر نیز راه اندازی می شود، تصریح کرد: با توجه به اهتمام صورت گرفته برای افزایش تعداد پایگاه های خدمات اجتماعی شهرداری تهران ما قائل به پیشگیری از آسیب های اجتماعی در بین اقشار مختلف جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان هستیم.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: ریشه آسیب های اجتماعی را باید در تفکر غلط و پوشالی «توسعه پایدار» و تاکید بر فرهنگ و گفتمان لیبرال و نئولیبرال جستجو کنیم. مبتنی بر این تفکر برخی معتقد بودند آسیب های اجتماعی اعم از متکدیان، زنان خیابانی و معتادین متجاهر دارای کارکرد هستند و جزئی از اکوسیستم توسعه پایدار به شمار می روند پس اگر می خواهیم توسعه یابیم عده ای باید فقیر شده و زیر دست و پا له شوند و این گفتمان دقیقا در مقابل گفتمان امام خمینی (ره)، اخلاق، دین و انسانیت قرار داشت.
احمدی صدر وجود ۲۵ هزار معتاد متجاهر، ۱۰ هزار کودک کار و همچنین افزایش گستره حضور متکدیان و افراد بی خانمان تا محدوده بهشت زهرا (س) تا دو سال گذشته را نتیجه اعتقاد به تفکر «توسعه پایدار» دانست و افزود: به لطف الهی و اهتمام دوستان امروز پدیده چادرخوابی در بهشت زهرا برچیده شده و تعداد معتادین متجاهر تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه تا سال ۹۲، ۲ هزار معتاد متجاهر در تهران وجود داشته اما با عمل به تفکرات مبتنی بر توسعه پایدار تعداد معتادین متجاهر در سال ۱۴۰۰ به ۲۵ هزار نفر افزایش یافته و البته کسی به افزایش درصد فقر و حاشیه نشینی طی این مدت اشاره نمی کند، تصریح کرد: ما خدمتگزار تمام بی خانمان ها و معتادین متجاهر هستیم و امروز با افتخار می گوییم در بهشت زهرا (س) بی خانمان و چادرخواب نداریم.
احمدی صدر تصریح کرد: در هشت ماه گذشته پنج هزار نفر به ظرفیت نگهداری معتادین متجاهر در کلان شهر تهران افزوده شده و همچنین بیش از ۳۴ مدرسه استعدادیابی برای کودکان کار اختصاص یافته و بیش از ۲۸ پایگاه خدمات اجتماعی راه اندازی شده است. مضاف بر این بیش از ۱۵۰۰ کودک کار در یکسال گذشته از چرخه تکدی گری و دستفروشی خارج شده و به آغوش گرم خانواده های خود بازگشته اند و این افتخار ماست اما باید ریشه ها را درست کرد و گفتمان اصیل و اخلاق محور را توسعه بدهیم تا شاهد آسیب های اجتماعی نباشیم.
وی بیان کرد: آسیب هایی که طی دو دهه شدت می یابند طی مدت ۶ ماه قابل کنترل نیستند؛ اما اگر روحیه جهادی، انقلابی و میدان داری وجود داشته باشد همانطور که در بین عزیزانمان در سازمان بهشت زهرا (س) وجود دارد می توان گفت آسیب ها را به جای دو دهه می توان در سه چهار سال کنترل کرد.
احمدی صدر افزود: پایگاه های خدمات اجتماعی شهرداری تهران ثمراتی داشته که مدیون نگاه جهادی، انقلابی، ارزشمند و اخلاق مدار شهردار تهران است و ما امیدواریم با اهتمام صورت گرفته روزی را شاهد باشیم که از آسیب های اجتماعی در سطح کلان شهر تهران و به ویژه در سطح سازمان بهشت زهرا (س) اثری نبینیم.
محمودی، سرپرست معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان بهشت زهرا (س)، نیز گفت: پیرو اقدامات و دستاوردهای خوب پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در حرم مطهر امام خمینی (ره) که از سال گذشته راه اندازی شده است امروز شاهد افتتاح ‌پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در سازمان بهشت زهرا (س) هستیم.
وی با بیان اینکه خدمات پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران علاوه بر حرم مطهر امام خمینی (ره) به افراد آسیب دیده در بهشت زهرا (س) نیز ارائه شده است، افزود: با اعزام ۶۰ واحد گشت پایگاه اجتماعی شهرداری تهران در حرم مطهر امام خمینی (ره) به بهشت زهرا (س) ۱۵۵۲ مددجو شامل ۱۱۸۳ نفر مرد و ۳۶۹ نفر زن جذب شده اند. مضاف بر این ۳۴۱ نفر متکدی و حدود ۶۰۰ معتاد متجاهر نیز جمع آوری شده اند به گونه ای که تعداد این افراد به یک سوم کاهش یافته و از طرفی پدیده بی خانمان ها در بهشت زهرا (س) برچیده شده است.
محمودی بیان کرد: راه اندازی پایگاه خدمات اجتماعی و وجود نیروهای مددکار متخصص در بهشت زهرا (س) از جمله ضرورت هایی بوده که تاکنون خلاء آن احساس می شده است.
وی ابراز امیدواری کرد با عنایت ویژه مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران هر چه سریعتر نسبت به احصاء آسیب های اجتماعی بهشت زهرا (س) اقدام و این آسیب ها برطرف شوند.
بر پایه این گزارش، در پایان این مراسم ضمن تجلیل از مادر شهید والامقام ولی الله اندامی، پایگاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران در سازمان بهشت زهرا (س) افتتاح شد.
یادآور می‌شود، پروژه‌های سازمان بهشت زهرا(س) روزهای دوشنبه هر هفته در قالب طرح "دوشنبه‌های تعالی" رونمایی و افتتاح می‌شوند و این روند تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *