به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، وزارت آموزش و پرورش در ۷ ماه اول امسال، سه آزمون استخدامی برگزار کرده است که این اقدام در تاریخ آموزش دستگاه تعلیم و تربیت اتفاقی جدید است.
آزمون استخدامی اول ویژه رشته آموزگاری در اردیبهشت برگزار شد؛ آزمون استخدامی دوم ویژه رشتههای دبیر و هنرآموزی بود که ۱۲ مرداد برگزار شد و آزمون استخدامی سوم ویژه جذب مربی امور آموزش معلولان بود که ۲۱ مهر برگزار شد.
در آزمون دبیری و هنرآموزی ۳۲۵ هزار و ۶۹۸ نفر شامل ۲۲۲ هزار و ۱۴۱ زن و ۱۰۳ هزار و ۵۵۷ نفر ثبتنام کردند و مقرر شده بود تا ۲۲ هزار و ۱۸۴ نفر پذیرفته شوند؛ به عبارت دیگر سهمیه آزمون استخدامی آموزش و پرورش در رشتههای دبیری و هنرآموزی ۲۲ هزار و ۱۸۴ نفر بود.
وقتی نتایج نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش در رشتههای دبیری و هنرآموزی اعلام شد حدود ۱۵ هزار پذیرفته شدند.
دفترچه تکمیل ظرفیت آزمون دبیری و هنرآموزی نیز ۱۵ آبان منتشر شد و داوطلبان این آزمون تا روز ۱۸ آبان فرصت دارند که در تکمیل ظرفیت شرکت کنند.
*چرا باید افرادی که توانایی معلمی دارند پشت درهای آموزش و پرورش بمانند
حدود ۱۰ هزار نفر از داوطلبان آزمون دبیری و هنرآموزی با امضای پویشی با عنوان «درخواست افزایش ظرفیت استخدامی آزمون دبیری» خواستار افزایش ظرفیت آزمون دبیری و هنرآموزی شدند.
یکی از داوطلبان آزمون دبیری به خبرنگار فارس گفت: در حال حاضر آموزش و پرورش با کمبود نیرو مواجه است؛ چرا از کسانی که با موفقیت ارزیابی تکمیلی را گذراندهاند، استفاده نمیکند.
وی ادامه داد: وقتی آموزش و پرورش کمبود نیرو دارد چرا باید افرادی که توانایی معلمی دارند پشت درهای این وزارتخانه بمانند و از آن طرف، کلاسهای درس هم بدون معلم باشند.
* امسال در فرایند ارزیابی تکمیلی، هر داوطلب حدود ۶ ساعت ارزیابی شد
داوطلبان آزمون دبیری و هنرآموزی میگویند که در ارزیابی تکمیلی، فرایند چندین ساعته را گذراندهاند و روشهای مختلفی برای شناسایی دبیر و هنرآموز به کار گرفته شد.
محمدمهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت در این خصوص گفت: هرساله در آزمونهای استخدامی در مرحله مصاحبه برای بررسی داوطلبان حداکثر نیم ساعت زمان اختصاص مییافت اما امسال در فرایند ارزیابی تکمیلی، هر داوطلب حدود ۶ ساعت ارزیابی شد و ابزارهای متفاوت دانش تخصصی و شایستگی حرفهای که هنر معلمی فرد را بررسی میکند، مورد تأکید بودند.
کاظمی با اشاره به ظرفیت ۷ هزار نفری تصریح کرد: تمام افرادی که در آزمون شرکت کردند بهجز افراد کد ۱۹ و پذیرفتهشدگان میتوانند در مرحله تکمیل ظرفیت شرکت کنند.
*چرا به دلیل ظرفیت کم آزمون دبیری باید از معلم شدن محروم شویم؟
داوطلبان میگویند که وقتی آموزش و پرورش با کمبود ۲۰۲ هزار معلم مواجه است، چرا با نهادهای مربوط رایزنی نمیکند که علاقهمندان توانمند به معلمی را جذب کند؟
یکی از داوطلبان آزمون دبیری به خبرنگار فارس اظهار کرد: هنوز مدارسی هستند که با کمبود معلم مواجه هستند چرا آموزش و پرورش مشکل کمبود معلم را حل نمیکند؟
وی ادامه داد: ما در آزمون دبیری و هنرآموزی شرکت کردیم و امتیاز خوبی هم گرفتیم چرا به دلیل ظرفیت کم آزمون دبیری باید از معلم شدن محروم شویم و دوباره یکساله دیگر صبر کنیم تا آزمون استخدامی دیگری برگزار شود.
این داوطلب افزود: هر سال سن ما هم بیشتر شود و حتی ممکن است رشته ما را قبول نکنند و به راحتی شانس معلم شدن را از دست بدهیم.
* آموزش و پرورش بیش از ردیف استخدامی نمیتواند نیرو جذب کند
خبرنگار فارس این موضوع را پیگیری کرد؛ وزارت آموزش و پرورش عنوان میکند که بیشتر از ردیف استخدامی نمیتواند نیرویی را در این وزارتخانه جذب کند.
البته داوطلبان آزمون دبیری از وزارت آموزش و پرورش درخواست دارند که این موضوع را با نهادهای مربوط مطرح کرده تا هم علاقهمندان به معلمی جذب شوند و هم مشکل کمبود نیروی انسانی حل شود.
داوطلبان آزمون دبیری و هنرآموزی و کارنامه سبزها درخواست افزایش ظرفیت آزمونهای استخدامی آموزش و پرورش را از مسؤولان نهادهای مرتبط دارند.
پایان پیام/
تمام حقوق برای پایگاه خبری حبرچی محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی توسط ایپک