کاشت میلگرد در بتن، جهت تقویت سازه و افزایش مقاومت کششی بتن انجام میگیرد. بدین منظور، بخش هایی از ستون ها یا فونداسیون سوراخ کاری شده و میلگردهای مناسب اضافه میگردد. کاشت آرماتور در سازه های بتنی، معمولا زمانی انجام میگیرد که پیش بینی های لازم از ابتدا انجام نشده باشد. تقویت موضعی، اصلاح ابعاد بخش هایی از سازه و افزودن قسمت های جدید مانند تیر و ستون، مهمترین کاربردهای کاشت میلگرد محسوب میشوند. این فرایند از حساسیت بالایی برخوردار بوده و برای جلوگیری از آسیب دیدگی سازه بتنی، باید ضوابط و قوانین مربوطه به خوبی رعایت شوند.
بتن یکی از بهترین و متداول ترین مصالح ساختمانی است که امکان استفاده از آن در سازههای گوناگون وجود دارد. اما یک نقطه ضعف مهم دارد که مقاومت کششی پایین آن است. کاشت آرماتور و مسلح کردن بتن با میلگرد، این چالش را به خوبی برطرف میسازد. زیرا میلگرد مقاومت بالایی در برابر بارهای کششی و خمشی دارد و به عنوان مکمل بتن عمل میکند. برخی از مهمترین دلایل کاشت آرماتور در سازه های بتنی، عبارتند از:
اضافه کردن و کاشت میلگرد در سازه های بتنی، از حساسیت بالایی برخوردار بوده و ضوابط متعددی هم برای اجرای آن در نظر گرفته شده است. زیرا هر گونه اقدام اشتباه در اجرای آن، آسیب دیدگی سازه اصلی یا اتصال نامناسب میلگردها را به دنبال دارد. مهمترین ضوابط و قوانین کاشت آرماتور که در آیین نامه اجرایی ارائه شده، به شرح ذیل است:
هنگام کاشت آرماتور در بتن، باید به کیفیت میلگرد انتخابی، رعایت ضوابط و استانداردها و اجرای اصولی توجه شود. در غیر این صورت، ممکن است فرایند کاشت میلگرد نتیجه معکوس داده و منجر به ایجاد مشکلات متعددی در ساختمان شود. مراحل استاندارد و اصولی کاشت آرماتور در سازه های بتنی، شامل موارد زیر میباشند:
مهمترین مرحله کاشت آرماتور در بتن، تعیین جایگاه مناسب برای میلگردها است. تعیین مکان و جایگاه مناسب آرماتورها نیاز به بررسی ابعاد، نیازها و سایز میلگرد دارد. این فرایند امری تخصصی بوده و باید توسط افراد متخصص انجام گیرد.
بعد از تعیین جایگاه و زاویه مناسب کاشت میلگرد، باید بر اساس نقشه تهیه شده، سوراخ هایی روی سطح بتن ایجاد شود. این عملیات باید با استفاده از دستگاه های قدرتمند و مته های تیز و مناسب انجام گیرد تا منجر به ترک خوردگی و خرابی بتن نشود.
به منظور قرارگیری صحیح میلگرد در جای خود و عملکرد مناسب چسب مخصوص کاشت، نباید هیچ گونه اضافات ناشی از سوراخ کاری در سوراخ باقی بماند. جهت پاک سازی سوراخ ها، باید از دمنده قوی هوا و فرچه جهت تمیزکاری جدارها استفاده شود.
در مرحله بعد، باید نصف بیشتر فضای سوراخ ها با چسب مخصوص کاشت میلگرد پر شود. این عملیات به کمک دستگاه های تفنگی با نازل بلند انجام میگیرد. استفاده از چسب مناسب و باکیفیت در این بخش، مستقیما بر روی استحکام و کیفیت اتصال میلگرد و بتن تاثیر دارد.
بعد از تزریق چسب، باید میلگرد انتخابی طوری در جایگاه خود قرار گیرد که سر انتهایی به دیوار اتصال پیدا کند. این مرحله یکی از حساس ترین مراحل کاشت میلگرد در بتن است. زیرا در صورتی که کاشت نامناسب باشد و چسب خشک شود، دیگر امکان اصلاح وجود ندارد. در رابطه با جایگذاری میلگرد بستر، باید به قوانین آرماتور بستر و مقررات آن که از سوی سازمان نظام مهندسی ارائه شده است توجه نمایید.
بعد از اتصال و کاشت صحیح میلگرد، باید مدت زمانی منتظر بمانید تا چسب خشک شود. معمولا توصیه میشود برای ۲۴ ساعت منتظر مانده و طی این بازه زمانی، هیچ فشاری به میلگرد وارد نشود.
این محتوا تبلیغاتی است
تمام حقوق برای پایگاه خبری حبرچی محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی توسط ایپک