فارس من| چرا علاقه‌مندان به معلمی استخدام نمی‌شوند؟

فارس من| چرا علاقه‌مندان به معلمی استخدام نمی‌شوند؟

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، ابتدای سال تحصیلی امسال وقتی برخی کلاس‌های درس بدون معلم ماند، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که این وزارتخانه با کمبود ۲۰۲ هزار معلم مواجه بوده است.

علی فرهادی معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ۱۴ مهر امسال اظهار کرد: امسال متلاطم‌ترین امواج حاکم بر نیروی انسانی را داشتیم و ۲۰۲ هزار معلم کم داشتیم.

وی افزود: قرار بود امسال ۸۳ هزار فرهنگی بازنشسته شوند که درخواست کردیم در صورت امکان بمانند که ۳۰ هزار نفر ماندند و ۵۳ هزار نفر بازنشسته شدند؛ همچنین از معلمان شاغل و بازنشسته درخواست اضافه تدریس کردیم و از دانشجومعلمان باسابقه خواستیم که کمک کنند.

* روش‌های حل کمبود معلم در آموزش و پرورش

آموزش و پرورش برای حل مشکل کمبود نیروی انسانی خود به غیر از روش استخدام نیروی جدید، از حق‌ تدریس معلمان شاغل و بازنشسته و سربازمعلم هم استفاده کرده است.

رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش نهم آبان امسال درباره چگونگی حل مشکل کمبود نیروی انسانی آموزش و پرورش گفت: ۲۰۲ هزار معلم نیاز داشتیم که گفته بودیم ۷۵ هزار معلم از طریق استخدام و دانشگاه فرهنگیان وارد می‌شوند.

وی ادامه داد: همچنین ۱۱ هزار نفر از اشتغال مدیران و معاونین، ۶ هزار سرباز معلم و مابقی از تدریس معلمان و بازنشستگان تأمین می‌شد. بر همین اساس از سران قوا مجوز گرفتیم که بازنشستگان را ۲۴ ساعته به کار بگیریم.

* چرا جوانان علاقه‌مند به معلمی در آموزش و پرورش استخدام نمی‌شوند؟

این روزها تعدادی از جوانان که یا در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کرده و پذیرفته نشدند و یا اینکه در مرحله چند برابر ظرفیت پذیرفته شدند اما در ارزیابی تکمیلی نتوانستند امتیاز لازم را کسب کنند، نسبت به بکارگیری نیروی بازنشسته در آموزش و پرورش گلایه دارند؛ البته برخی جوانان هم عنوان می‌کنند که فرصت شرکت در آزمون آموزش و پرورش به دلیل نوع مدرک آنها فراهم نبوده است اما علاقه به شغل معلمی دارند.

بر همین اساس پویش‌های مختلفی در سامانه فارس من با عناوینی چون «عدم بکارگیری معلمان بازنشسته در مدارس»، «لزوم جذب حداکثری کارنامه سبزهای بالای حدنصاب دبیری»، «کلاس‌های درس را با کارنامه‌ سبزها پر کنید» و «درخواست تکمیل ظرفیت برای کارنامه سبزهای سال ۱۴۰۱» خواستار پیگیری شدند.

یکی از داوطلبان استخدام در آموزش و پرورش به خبرنگار فارس گفت: بنده در آزمون آموزگاری و دبیری نتوانستم شرکت کنم چون رشته تحصیلی بنده که حقوق است را قبول نکردند. این در حالیست که فارغ‌التحصیلان رشته‌های زیادی می‌توانستند در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنند.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش کمبود نیرو دارد، چرا به جای روش‌هایی مثل استفاده از حق‌التدریس و نیروی خرید خدمات، سربازمعلم و معلمان بازنشسته،‌ یکبار برای همیشه استخدام نیرو به اندازه کافی انجام نمی‌‌دهد. در آن صورت امکان شرکت افراد بیشتری در آزمون استخدامی فراهم می‌شد.

* چرا آموزش و پرورش از نیروهای بازنشسته استفاده می‌کند؟

داوطلبان استخدام در آموزش و پرورش عنوان می‌کنند که چرا آموزش و پرورش از نیروهای بازنشسته استفاده می‌کند.

یکی دیگر از داوطلبان استخدام در آموزش و پرورش به خبرنگار فارس گفت: چرا آموزش و پرورش برای حل مشکل کمبود نیروی انسانی خودش از معلمانی که بازنشسته شده‌اند، استفاده می‌کند.

وی اضافه کرد: معلمان بازنشسته تجربه دارند اما واقعا درست است معلمی که سال‌ها تدریس کرده و بازنشسته شده است، دوباره به تدریس فراخوانده شود. از تجارب معلمان باید در برنامه‌های دیگر استفاده شود نه اینکه دوباره سر کلاس درس بروند.

این داوطلب استخدام در آموزش و پرورش افزود: نمی‌گوییم بدون آزمون و مصاحبه، معلم استخدام شود بلکه می‌گوییم ردیف استخدامی بیشتری به آموزش و پرورش داده شود تا جوانان علاقه‌مند به معلمی بتوانند وارد این عرصه شوند.

* درخواست کارنامه سبزها

کارنامه سبزها یعنی پذیرفته‌شدگان چند برابر ظرفیت آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش در آزمون‌های امسال و سال‌های گذشته نیز درخواست دارند که ظرفیت استخدام برای آموزش و پرورش افزایش پیدا کند.

یکی از کارنامه سبزهای سال ۱۴۰۰ به خبرنگار فارس گفت: گناه ما چیست که آموزش و پرورش تکمیل ظرفیت برگزار نکرد و سهمیه‌هایی خالی ماند که به سال بعد منتقل شد. خیلی از شرکت‌کنندگان امتیازهای خوبی داشتند اما شرایطی برای جذب آنها فراهم نشد.

وی ادامه داد: چطور در سال‌های قبل می‌گفتند که امکان تکمیل ظرفیت نیست اما امسال هم برای آزمون آموزگاری و هم آزمون دبیری تکمیل ظرفیت گذاشتند.

خبرنگار فارس درخواست این گروه از داوطلبان را از طریق معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در دست پیگیری دارد.

پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *