گروه انتظامی خبرگزاری فارس: «از دیدن موتور با پلاک مخدوش وحشت دارم»؛ این جمله را زن ۳۵ سالهای میگوید که زورگیران موتورسوار با تهدید قمه،گوشی ۴۵ میلیون تومانیاش را به سرقت بردهاند.
پوشش و تغییر پلاک موتور با انداختن زنجیر موتور روی پلاک، کج کردن لبه پلاک، تغییر اعداد یا استفاده از طلق یا حتی پوشاندن با پارچه و کاغذ و … از جمله روشهایی است که برخی موتورسواران برای فرار از دست پلیس در هنگام تخلفات انجام میدهند؛ اگرچه در این بین دستکاری و پوشش پلاک موتور متداولترین روش مورد استفاده موبایل قاپان، زورگیران و سارقان است.
برخورد با مخدوشی و پوشش پلاک موتورها برخی مقاطع در کنار تخلفات دیگر موتورسواران از جمله عبور از خط ویژه، حرکت در پیاده رو، رد شدن از چراغ قرمز، عدم استفاده از کلاه ایمنی، سوار کردن بیش از حد مسافر و حمل نامناسب کالا و … اجرا میشد؛ اما به صورت منسجم و با استقرار کفی در خیابان از تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۴۰۲ و در طرح ۱۰ به مرحله اجرا گذاشته شد.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس تهران سرهنگ علی همهخانی میگوید که «رانندهای که به هر نحوی پلاک وسیلهنقلیه خود را بپوشاند، میتواند هر جرمی را مرتکب شود».
معاون عملیات پلیس راهور پایتخت سرهنگ احسان مؤمنی از توقیف و انتقال به پارکینگ حدود ۳ هزار موتور دارای پلاک مخدوش در بازه زمانی ۱۸ دی ماه ۱۴۰۲ تاکنون خبر داده و می گوید که ۳۳ هزار دستگاه موتور که پلاک خود را پوشانده بودند اعمال قانون و جریمه شده و ملزم به رفع اثر شدند.
مخدوشی پلاک فقط به جریمه نقدی ختم نمیشود؛ چراکه رئیس پلیس راهور پایتخت سید ابوالفضل موسویپور میگوید طبق ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی «اگر فردی در ارقام و مشخصات پلاک وسیله نقلیه تغییری ایجاد کند به ۶ ماه تا یکسال حبس محکوم میشود».
پایان پیام/
تمام حقوق برای پایگاه خبری حبرچی محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی توسط ایپک