افسردگی 99 درصدی تهرانی‌ها؛ دروغ گوبلزی یا زنگ خطر؟

افسردگی 99 درصدی تهرانی‌ها؛ دروغ گوبلزی یا زنگ خطر؟

گروه شهری خبرگزاری فارس، ۹۹.۷ درصد مردم تهران افسرده هستند؛ این خبر چند روزی است در فضای مجازی دست به دست می شود.

رسانه های ضد ایرانی این موضوع را دست مایه قرار داده و هجمه های متعدد وارد و عنوان کردند به دلیل شرایط اقتصادی و اجتماعی سه دهم درصد از مردم بیماری روحی و روانی ندارند.

به تازگی برخی رسانه‌ها، با استناد به گزارش «سنجش و ارزیابی سرزندگی شهری با رویکرد ورزشی – فراغتی در سال ۱۴۰۱» که از سوی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران انجام شده بود، ‌نوشتند وضعیت سرزندگی شهری در تهران از وضعیت نامطلوبی برخوردار است و مدعی شدند « ۹۹درصد مردم تهران افسرده هستند.» البته درپی اتفاقات سال ۱۴۰۱ در ایران، بسیاری از کشورها سعی کردند که مردم ایران را افسرده نشان داده و با آمارسازی ها و اخبار دروغ، سعی در ناامید کردن مردم داشتند.

در پژوهش مرکز مطالعات آماده است که ۸۲.۵ درصد از پاسخگویان تهرانی از زندگی در پایتخت بسیار لذت می برند.همچنین ممکن است مردمانی در سطح بالایی از سرزندگی نباشند اما به هیچ عنوان افسرده هم نباشد.افسردگی به عنوان یک اختلال از روی علائم و نشانگان مفهوم دیگری دارد که موضوع این پژوهش نبوده است.

طبق گفته رئیس مرکز مطالعات شهر تهران این گزارش درباره افسردگی نبوده و موضوع آن درباره شادابی و سرزندگی است و طی آن شاخص‌هایی نظیر نشاط اجتماعی، سرزندگی و فراغت اجتماعی یا برگزاری رویدادهای جمعی اندازه‌گیری و بررسی شد.

علاوه بر اینکه هیچ گاه نام ایران در بین کشورهای اول از نظر میزان افسردگی نبوده، آمارهای افسرده ترین کشورهای جهان هم چنین درصد بالایی از افسردگی مردم آن کشورها را نشان نمی دهد.

خودتحقیری که در این سال ها رسانه های داخلی و خارجی بر آن تاکید دارند تنها به این آمارسازی در برابر افسردگی محدود نمی‌شود، بلکه سال هاست عده ای دستاوردهای علمی، نظامی، پزشکی و ورزشی کشور را هم نادیده می‌گیرند.

در حالی که برخی رسانه ها با این آمارها سعی دارند تا موجی از ناامیدی و افسردگی را به مردم ایران تزریق کنند اما رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران رفیعی آتانی با بیان اینکه موضوع پژوهش اساساً افسردگی نبوده و مربوط به شادابی و سرزندگی است، می گوید «نتیجه بخشی از گزارش نشان می دهد که ۸۰درصد مردم از زندگی در تهران لذت می‌برند.» شهردار تهران علیرضا زاکانی هم با انتقاد از رویکرد برخی رسانه ها در تزریق ناامیدی عنوان کرد «نتایجی که در این تحقیق به دست آمده کاملا علمی است، اما متأسفانه این اطلاعات را برعکس کرده‌اند.»

به گفته کارشناسان علوم ارتباطات، راه حل اساسی خلاصی از هجمه های رسانه ها و واکسینه شدن در برابر اخبار گمراه کننده، بالا بردن سواد رسانه ای مردم و از سوی دیگر برخورد قانونی با منتشر کنندگان آمار دروغ است.

پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *