خرید زباله سوز چینی به کجا رسید؟

خرید زباله سوز چینی به کجا رسید؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، در برخی از نقاط شهر تهران مشکل جمع آوری زباله وجود دارد. شهرداری تهران قراردادهای پیمانکاران را تغییر و برای رفع این مشکل اقداماتی انجام داده است. قرار است میزان پیمانکاران کاهش و نظارت در این زمینه افزایش یابد.(قبلا به ازای هر محله یک پیمانکار وجود داشت)نرخ گذاری بر اساس برنامه و بودجه صورت گرفته و موازی کاری ها به حداقل می رسد.

موضوع تفکیک زباله از مبدا سال هاست که مطرح شده و هر بار هم طرح های اجرا شده اما موفق نبوده و همچنان زباله های خشک و تر با هم مخلوط هستند و گفته می شود با برنامه ریزی های صورت گرفته تفکیک زباله انجام و تعداد زباله گردها هم در تهران کاهش می یابد.

در حال حاضر چند ایستگاه های میانی زباله وجود دارد که کار تفکیک را انجام می دهند تا میزان کمتری زباله به آراد کوه(جنوب تهران) برود.

برای جلوگیری از دفن زباله قرار است یک دستگاه زباله سوز از چینی ها خریداری شود و بیش از 2 هزار مگاوات برق هم تولید شود.در حال حاضر میزان سوزندان زباله کم است.

در خصوص اقدامات صورت گرفته در زمینه رفت و روب، قراردادهای جدید، نرخ گذاری، دستگاه زباله سوز و …. با حسین نظری معاون خدمات شهری شهرداری تهران به گفت‌وگو نشستیم.

هماهنگی با شهرداری های مناطق برای اجرای طرح جدید رفت و روب/ نیازمند مدیریت یکپارچه هستیم

قرار است طرح تحول در رفت و روب و نظافت در شهر تهران انجام شود و همچنین عملیات اجرایی نظام تحول امور نظافت و مدیریت پسماند آغاز شده است، در خصوص اقدامات در این زمینه توضیح دهید.

ما نیازمند یک مدیریت یکپارچه در حوزه رفت و روب و نظافت شهر هستیم تاکنون طرح‌های زیادی مطرح شده اما با تغییراتی که ایجاد کرده‌ایم به دنبال این هستیم که خدمات مناسبی به شهروندان ارائه کنیم.

رفع مشکل زباله گردی در دستور کار مدیریت شهری/ از نوسازی ماشین آلات رفت و روب تا کاهش سن خودروها

هماهنگی‌هایی با شهرداری‌های مناطق 22‌گانه صورت گرفته است و قرار است با یک کار یکپارچه طرح جدید پسماند را پیش ببریم. به دنبال رفع مشکل زباله‌گردی در تهران هستیم. بخشی از ماشین‌آلات را نوسازی کرده‌ایم و عمر متوسط ماشین‌آلات را پایین آورده‌ایم.

از اجرای طرح نوماند تا ورود 400 دستگاه ماشین آلات جدید

400 دستگاه ماشین‌آلات به ناوگان اضافه شده است تا بتوانیم اقدامات مناسبی انجام دهیم. تغییراتی در سیستم پیمانکاری ایجاد کرده‌ایم و پیمان‌های جدیدی بسته شده است. به دنبال ایجاد طرح نوماند و تفکیک زباله از مبدأ هستیم.

برای رسیدن به نقطه مطلوب در جمع آوری زباله فاصله داریم/ در جاهایی که همدلی گسترده و همراهی وجود داشته شهر تمیز بوده است

وضعیت رفت و روب در برخی نقاط شهر مناسب نیست بفرمایید برای رفع این مشکل چه برنامه های صورت گرفته است؟

طرح های مختلفی وجود دارد ما وضعیت موجود را از چند بعد بررسی کرده‌ایم، دوستان در گذشته هم زحمات و تلاش‌هایی انجام داده‌اند که نباید نادیده گرفته شود. طرح‌های گوناگونی اجرا شده است در جاهایی که همدلی گسترده و همراهی وجود داشته شهر تمیز بوده اما زمانی که همراهی لازم وجود نداشته شهر اوضاع خوبی نداشته است. ما برای رسیدن به نقطه مطلوب پاکیزگی فاصله داریم اما تلاش می‌کنیم با اقدامات انجام شده به سمت مطلوب حرکت کنیم تا شهروندان رضایت خوبی از نظافت شهر داشته باشند.

از ایجاد نقشه راه تا تغییرات در نرخ گذاری ها

چه اقداماتی انجام داده‌اید؟ در خصوص تغییر قراردادهای پیمانکاران توضیح دهید و بفرمایید کار از چه زمان آغاز می‌شود؟

ما چند موضوع را در نظر گرفته‌ایم ساختاربندی و ایجاد شرایط مناسب از طرح مدیریت شهری، همراهی و کمک مردم و همچنین همراهی سایر نهادها و مجموعه‌های مرتبط می‌تواند به ما در این زمینه کمک کند.

برای اولین تمامی پیمان‌های تنظیف شهر مطابق فهرست‌بهای ابلاغی سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد/واقعی سازی قیمت

ببینید با تمام تلاش‌هایی که صورت گرفته هنوز به نقطه قابل قبول نرسیده‌ایم. ما باید وضعیت نظافت و رفت و روب را بهتر کنیم و این بدان معنا نیست که تا کنون کاری انجام نشده کار و تلاش گسترده بود اما نتیجه مطلوب هنوز حاصل نشده است. برای اینکه به نقطه مطلوب برسیم، باید موضوعاتی را در ساختار شهر انجام دهیم. اولین کار ایجاد نقشه راه است تا به یک الگوی مطلوب برسیم. تغییراتی صورت گرفت، در قیمت‌گذاری‌ها اصلاحاتی صورت گرفت و برای اولین بار کلیه پیمان‌های تنظیف شهر مطابق فهرست‌بهای ابلاغی سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده تا شاهد واقعی‌سازی و یکپارچه شدن نرخ خدمات شویم.

قبلا در هر ناحیه یک پیمانکار داشتیم/ از 150 پیمانکار به 14 پیمانکار رسیدیم/نظارت بهتر می شود

شنیده شد که تعداد پیمانکاران تغییر کرده است، در اینباره توضیح دهید. به نظر شما با کم شدن تعداد پیمانکاران وضعیت بهتر خواهد شد؟

تغییر جغرافیایی پیمان داشته‌ایم تا کنون هر ناحیه از شهر تهران دارای یک و بعضاً بیش از یک پیمان بوده که در مدل جدید هر پیمان به صورت منطقه‌ای و حتی فرامنطقه‌ای دیده شده است. شاهد کاهش پیمانکاران از 150 تا 14 قرارداد هستیم و با این کار دستیابی به مدل نظارتی بهتر می‌شود و از پیمانکاران از حیث فنی و امکانات و ماشین‌آلات بهره‌مند خواهیم شد.

ریسک سرمایه گذاری در زمینه رفت و روب بالا بود/قرارداد پیمانکاران جدید 3 ساله است/قبلا پیمانکاران از خودروهای فرسوده و اجاره‌ای برای تنظیف شهر استفاده می‌کردند

یکی از مشکلات پیمانکاران مدت زمان قرارداد بود، پیمانکاران معتقد بودند چون زمان قرارداد کوتاه است برای آنها نوسازی ناوگان مقرون به صرفه نیست بفرمایید برای رفع این مشکل چه اقداماتی صورت گرفته است؟

بله این موضوع درست است، قرارداد پیمانکاران یکساله بوده و این موضوع باعث می‌شد ریسک سرمایه‌گذاری در این بخش بالا رود به همین خاطر پیمانکاران به جای اینکه ماشین‌آلات خریداری و نوسازی ناوگان انجام دهند از خودروهای فرسوده و اجاره‌ای برای تنظیف شهر استفاده می‌کردند اما در تغییر قراردادهای جدید مدت زمان قرارداد به سه سال رسیده است و با این کار پیمانکاران رغبت بیشتری برای تقویت ناوگان دارند و قطعا شاهد تغییرات خوبی خواهیم بود.

هزینه 1200 میلیاردی برای نوسازی ناوگان/ با قرارداهای جدید اقدامات تجمیع از موازی کاری جلوگیری می شود

بخش عمده ناوگان فرسوده است بفرمایید تا کنون چقدر برای نوسازی ناوگان هزینه شده است؟

بیش از 1200 میلیارد تومان هزینه برای نوسازی ناوگان شده است. من همین جا موضوعی را بگویم یکپارچه‌سازی در دستور کار است. پیمانکاران مختلف با موضوعات جداگانه قرار است در کنار هم کار کنند و دیگر موازی‌کاری نخواهیم داشت لذا تأکید می‌کنیم که در حوزه رفت و روب، جمع‌آوری پسماند خشک و تر و انتقال زباله‌ها قرار است اتفاقات خوبی رخ دهد و پیمانکاران در هر نقطه اقدامات را به صورت مرتبط انجام می‌دهند تا با حذف موازی‌کاری‌ها به یک مدل واحد برسیم.

با تفکیک زباله از مبدا دیگر زباله گرد نخواهیم داشت/در برنامه نظام تغییر سناریوهای مختلفی را در نظر گرفته‌ایم تا شهر تمیز شود

یکی از مشکلات اساسی در تهران حضور زباله گردها ست. سال هاست که این مشکل پابرجاست بفرمایید برای رفع مشکل زباله‌گردی چه اقداماتی صورت گرفته است؟

با این روش به دنبال اجرای طرح تفکیک زباله از مبدأ‌ هستیم و قطعا دیگر زباله‌ای نخواهد بود و زباله‌گردی هم کاهش می‌یابد البته در این زمینه نظارت و کنترل صورت می‌گیرد. ما به دنبال اجرای طرح تفکیک هستیم.در برنامه نظام تغییر سناریوهای مختلفی را در نظر گرفته‌ایم تا به پاکیزگی شهر برسیم.

از افتتاح کارخانه پسماند نخاله ساختمانی تا افزایش ظرفیت 8000 تنی/روزانه بیش از 7 هزار تن زباله در تهران جمع‌آوری می‌شود

روز گذشته بهره‌برداری از کارخانه بازیافت پسماندهای عمرانی و ساختمانی در تهران آغاز شد در این باره توضیح دهید.

کارخانه‌ بازیافت پسماند عمرانی افتتاح شد و ظرفیت آن به 8 هزار تن در روز خواهد رسید. ما به دنبال ایجاد تحول در شهر هستیم و مأموریت‌های جدیدی را تعریف کرده‌ایم. مدت‌هاست که به دنبال ایجاد زیرساخت بودیم تا بتوانیم کارها را بر یک مدار درست انجام دهیم. قراردادها تغییر کرد و به دنبال رفع آسیب‌های اجتماعی هم در حوزه پسماند هستیم.

می خواهیم دفن زباله را کاهش دهیم

روزانه بیش از 7 هزار تن زباله جمع‌آوری می‌شود و بخشی از آنها به آرادکوه منتقل می‌شود البته ما به دنبال این هستیم که کار را به سمتی حرکت دهیم که دیگر کمتر زباله‌ای در تهران دفن شود. ما حتی برای زباله‌های ساختمانی هم برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا بتوانیم اقدامات درستی در این زمینه انجام دهیم.

شهروندان می‌توانند مشخص کنند در چه زمان و مکانی پسماند از آنها تحویل گرفته شود

در خصوص نوماند صحبت کردید بفرمایید این اپلیکیشن که در زمینه تفکیک زباله است آیا اجرایی شده است؟

اپلیکیشن نوماند را می‌توانید روی گوشی‌ها نصب کنید. و شهروندان می‌توانند مشخص کنند در چه زمانی و در چه محلی پسماند از آنها تحویل گرفته شود و در ازای تحویل زباله اقدامات تشویقی برای آنها انجام می‌شود. با این اپلیکیشن دیگر نیاز نیست شهروندان حضوری به غرفه‌ها مراجعه کنند و با این کار میزان مشارکت مردم در بحث تفکیک زباله از مبدأ افزایش پیدا می‌کند البته خود این موضوع هم در کاهش زباله‌گردی تأثیر دارد و یکی دیگر از نقاط مثبت این است که پسماند به چرخه تولید برگشته و به حفظ محیط زیست هم کمک می‌کنیم.

باید تولید زباله کاهش یابد/آموزش در دستور کار مدیریت شهری

ما علاوه بر تفکیک زباله از مبدأ باید به سمتی حرکت کنیم که میزان تولید زباله هم کم شود و در این زمینه باید آموزش‌های لازم داده شود.به بحث آموزش شهروندی در کشور نیاز داریم.در بحث آموزش مشارکت جویی و سرمایه اجتماعی، مسوولیت‌پذیری و رعایت قانون اهمیت دارد باید آموزش های شهروندی در دستور کار قرار گیرد و در این زمینه هماهنگ عمل کنیم.

باید برای فرهنگ سازی از خودمان شروع کنیم و از تجربیات موفق هم استفاده کنیم

هر چه قدر تغییر الگو در این راستا بیشتر شود؛ موفقیت ما در این حوزه بیشتر می شود و هدف ما در شهرداری تهران کسب رضاتیمندی حداکثری شهروندان است؛ استفاده از مشارکت شهروندان در این امر بسیار مهم است، بنابراین باید با استفاده از ظرفیت های موجود در شهرداری تهران به دنبال فرهنگ سازی در این زمینه باشیم.

شک نکنید که باید برای فرهنگ سازی از خودمان شروع کنیم و از تجربیات موفق هم استفاده کنیم. باجدیت موضوع را دنبال کنید و با همدلی و همگرایی به وجود آمده در شهرداری تهران بدنبال راهکارهای اصولی و کاربردی هستیم تا رضایتمندی مردم حاصل شود.

تولید 3 مگاوات برق از زباله سوز 200 تنی/بسته شدن تفاهم نامه برای خرید زباله سوز از چینی

قرار است دستگاه زباله‌سوزی از چینی‌ها خریداری شود بفرمایید کار به کجا رسید؟

ما در حال حاضر یک دستگاه زباله‌سوز 200تنی در آرادکوه داریم که تقریبا 3 مگاوات برق تولید می‌کند اما رایزنی‌هایی با چینی‌ها صورت گرفته و تفاهم‌نامه‌ای بسته شده که یک کارخانه زباله‌سوز 6 هزار تنی با 6 خط راه‌اندازی شود و با سوزاندان زباله با این ظرفیت می‌توان بیش از 2 هزار مگاوات برق تولید کرد.

زباله سوز 6 هزار تنی و تولید 2 هزار مگاوات برق /بررسی مباحث فنی برای خرید دستگاه زباله سوز

این زباله‌سوز برای مخلوط زباله تر و خشک است ما چشم‌اندازهایی برای توسعه شهر داریم در حال حاضر تفاهم‌های اولیه صورت گرفته اما هنوز به قرارداد نرسیده است و در حال بررسی مباحث فنی هستیم. البته در صورت راه‌اندازی این زباله‌سوز اقداماتی هم در ایستگاه‌های میانی زباله صورت خواهد گرفت.

پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *