به گزارش خبرنگار گروه آسیبهای اجتماعی خبرگزاری فارس؛ هفته گذشته بود که محمدعلی احمدی فرماندار اصفهان در مراسم تجلیل از افراد دارای معلولیت در شهرجدید بهارستان با ولیچر در سالن این مراسم حضور پیدا کرد. این اقدام فرماندار اصفهان در راستای توجه مدیران به چالش مناسب سازی معابر، خیابانها و ساختمان های ادارات بود.
احمدی در این مراسم خواستار پیگیری و تلاش برای رفع نواقص موجود در مناسب سازی معابر و اماکن شهر شد.
این اقدام فرماندار اصفهان واکنشهای مخالفان و موافقان فعالان حوزه معلولیت را در پی داشت. شهرام مبصر یکی از فعالان حوزه معلولان و مدیرپیشین یکی از مراکز فعال در حوزه افراد دارای معلولیت در واکنش به این اقدام فرماندار اصفهان در صفحه شخصی خود نوشت: چه بسا که سالها پیش در کنار رفقا فعالیت اجتماعی ام را شروع کردم با کمک فعالیت های نمادین موفق شدیم تا نگاه مدیران مربوطه را به موضوع معلولیت جلب کنیم. اما معتقدم که الان دیگه وقت فعالیتهای نمادین نیست، وقت عملی کردن آن فعالیت ها و تجربیات است که متأسفانه برخی از مدیران همچنان بر روی پله اول مانده اند.
کانال کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت در واکنش به این اقدام فرماندار اصفهان با این عنوان« ویلچرسواری نمایشی مسئولان» نوشت: فرماندار اصفهان در اقدامی نمایشی، با ویلچر به مراسم تجلیل از معلولان رفت. در روز جهانی هم شهرداران ۵ گانه زاهداران حسابی ویلچرسواری کردند.
این کمپین فعال در حوزه افراد دارای معلولیت در ادامه با اشاره به سابقه ویلچرنشینی مسئولان، نوشت: فرماندار ملایر هم در روز جهانی معلولان بر روی ویلچر نشست.
در عین حال برخی از فعالان مجازی در صفحات خود نوشته اند این اقدام فرماندار اصفهان کار درستی است به شرطی که مشگل گشا باشند.
یکی از دیگر از این فعالان گفته است که برای شروع این اقدام فرماندار اصفهان به نظر خوب می رسد.
غلامرضا رضایی، رئیس دبیرخانه ستاد پیگیری و هماهنگی مناسب سازی سازمان بهزیستی با انتقاد از روند مناسب سازی در کشور، اظهار کرد: در بحث مناسب سازی معابر، ما بسیار عقب هستیم، خود شما اگر در شهر رفت و آمد می کنید نقایص را می بینید. آیا یک زن باردار به راحتی می تواند در شهر تردد کند، یا اگر کالسکه کودکی داشته باشد می تواند به راحتی با آن عبور و مرور کند؟ قطعا این گونه نیست و باید به مسأله مناسب سازی معابر توجه جدی شود.
وی ادامه داد: وقتی سیستم حمل و نقل و معابر ما در شهرها مناسب سازی نشده باشند چگونه ممکن است این افراد با مشکلاتی در جامعه روبرو نشوند؟ اینها به مانند زنجیره به همدیگر وصل هستند و مشکل در یک عرصه، به سراغ بروز مشکلات در عرصه های دیگری می شود.
رضایی گفت: در سال ۱۴۰۱، ۲۰۰ کیلومتر از معابر مناسب سازی شده است و تا پایان سال جاری نیز، ۵۰۰ کیلومتر از معابر تهران مناسب سازی می شود.
در قانون حمایت از معلولان به موضوع مناسب سازی و دسترس پذیری ابزارها،دستگاه های مشمول و نظارت بر اجرای این موضوع در معابر و اماکن عمومی و خصوصی اشاره شده است.
یکی از مهمترین خواستههای جامعه توانخواه کشور و رهایی آنها از وابستگی مناسب سازی معابر شهری است. این مهم در کنار، الزام ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، فرهنگی و آموزشی در حال ساخت به رعایت قوانین مناسب سازی از وظایف شهرداریها است که با رعایت آنها میتوان باری از روی دوش معلولان بر داشت.
پایان پیام/
تمام حقوق برای پایگاه خبری حبرچی محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی توسط ایپک