به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم با موضوع تشریح برنامههای حفظ تخصصی، عمومی و موضوعی، به همراه رونمایی از پوستر حفظ عمومی با حضور حجت الاسلام تقی زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، میکائیل باقری، مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و محمد مهدی بحرالعلوم، مسؤول دبیرخانه ملی حفظ و برخی مدیران قرآنی کشور امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در محل سازمان دارالقرآن برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام تقی زاده رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: اهمیت مساله حفظ قرآن و جایگاه آن واضح است و رهبر معظم انقلاب نیز فرمایشات مشخصی در حوزه فعالیتهای قرآنی بیان کردند. حفظ قرآن فعالیتی است که میتواند جامعه را به انس با قرآن سوق دهد از این باب حفظ یک فعالیت راهبردی در خصوص گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه است.
وی ادامه داد: در نظرسنجی آمده است که بالغ از ۷۵ درصد افراد از عدم حفظ قرآن کریم حسرت میخورند و میتوان گفت این مقدار تعداد قابل توجهی هستند. این امر سرمایه ویژه ای میشود که دغدغه مندان و سرمایه گذاران این ظرفیت را جدی بگیرند.
حجت الاسلام تقی زاده افزود: در زمینه حفظ موضوعی جریان حفظ زندگی با آیهها با هم افزایی دستگاههای فرهنگی مختلف علیالخصوص آموزش و پرورش اجرا شد. امروز ۱۱ میلیون نفر در این طرح شرکت کردند که بالغ بر یک میلیون در امتحان نهایی شرکت کردند و هشتصد هزار نفر گواهی حفظ و فهم آیهها را دریافت کردند.
وی ادامه داد: ما جریان حفظ موضوعی را دروازه ورود جامعه به حفظ تخصصی و ارتباط گرفتن با قرآن میپنداریم.سازمان دارالقرآن دغدغه حفظ موضوعی داشته و این جریان در قالب طرح زندگی با آیهها ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان دارالقرآن ادامه داد: در زمینه حفظ عمومی نیز ما نیاز داریم زمینه حفظ عمومی را فراهم کنیم. از ظرفیت دارالقرآنها و مؤسسات باید استفاده شود و باید به صورت جدی تری فعالیت کنیم.
حجت الاسلام تقی زاده افزود: تا امروز بالغ بر ۵۷ هزار نفر در حفظ عمومی وارد شدند. جریان حفظ موضوعی اگر موفق باشد باید افراد را به سمت جریان حفظ تخصصی سوق دهد. این ظرفیت بدون بستر جریانهای آموزش و پرورش و صداوسیما بدون اثر خواهد بود.
وی ادامه داد: ما امسال نوزدهمین اعطای مدرک تخصصی به حافظان را داریم و رکورد شرکت در این آزمون شکسته شد و این رویداد ویژه و فرصت فوق العاده ای و کاری زیرساختی محسوب میشود. از سال گذشته حضور اتباع را نیز داشتیم.
وی ادامه داد: همچنین باید گفت برنامه محفل شوق و رغبت برای فعالیتهای قرآنی را به وجود آورده و ولی افراد از ظرفیتهای به وجود آمده در فضای جامعه بی اطلاع هستند.
از سال آینده طرح زندگی با آیهها کاملاً در دروس تلفیق خواهد شد
در ادامه این نشست باقری مدیر کل قرآن و عترت نماز در ادامه گفت: در آموزش و پرورش موضوع حفظ از فعالیتهای محوری اداره کل قرآن و عترت و نماز است و در همین راستا فعالیتهای تبلیغی و ترویجی خاصی برگزار میشود.
وی ادامه داد: در دوره دبستان ۳۰۰ دانش آموز در سطوح مختلف مسابقات قرآن و عترت حضور دارند.
باقری اظهار داشت: آموزش را در سه سطح و سه عنوان برگزار میکنیم. حفظ تخصصی در دارالقرآنهای آموزش و پرورش انجام میشود و حفظ موضوعی با اجرای طرح زندگی با آیهها تلفیق شده است. از سال آینده حفظ موضوعی کاملاً منطبق با طرح زندگی با آیهها خواهد بود. دانشگاه فرهنگیان هم آموزگاران خود را برای ورود به مدارس به نحوی انتخاب میکند که سواد قرآنی اولیه برخوردار باشند.
وی ادامه داد: حفظ ترتیبی در صد مدرسه شبانه روزی مورد استفاده قرار میگیرد.همچنین از زمانهای خالی این مدرسه میتوان با هم افزایی نهادهای فرهنگی مختلف بهترین استفاده را برد.
با شناخت ذایقه مخاطب میتوان اتفاقات خوبی در جامعه رقم زد
در ادامه این نشست خواجه پیری گفت: باوری نهادینه شده بود که دین گریزی دارد در جامعه گسترده میشود.
وی ادامه داد: نخبگان قرآنی تصمیم گرفتند روش خود را عوض کنند و این تغییر در برنامه محفل و مسطورا دیده شد. هماهنگی تمام دستگاهها در این طرح دیده شد و به این نتیجه رسیدند اگر ذایقه مخاطب مورد توجه باشد و همه پای کار باشند اتفاق خوبی رقم میخورد .۸۷ درصد مردم به قرآن باور دارند و باید از این ظرفیت هم استفاده شود.
در پایان این نشست از پوستر حفظ موضوعی رونمایی شد.
تمام حقوق برای پایگاه خبری حبرچی محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی توسط ایپک