آیین اختتامیه سوگواره نوحه معجزه مادری برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، آئین اختتامیه سوگواره نوحه معجزه مادری در مجموعه فرهنگی شهدای هفتم تیر برگزار شد.

در این مراسم، حمید رمی دبیر سوگواره نوحه‌های فاطمیه به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: امروزه مهمترین تریبون انقلاب اسلام هیأت و ویترین آن نوحه است. این نشان دهنده جایگاه نوحه در فرهنگ سازی جامعه اسلامی است.
وی افزود: مردم در ایام فاطمیه و محرم بیشتر با نوحه‌ها و سرودها آشنا هستند. این ظرفیت بالای نوحه و سرود است که با یک ظرفیت بی نظیری مانند موسیقی همراه است و این امر باعث جذابیت اثر و تأثیر آن بر ذهن مخاطب می‌شود.
دبیر سوگواره معجزه مادری گفت: هویت سازی یکی از اتفاقات نوحه‌های جریان ساز است امروز نوحه و سرود در حال شناساندن به جامعه است. کنگره‌ها و همایش‌های نوحه و فعالیت‌هایی که در کارگاه‌ها و گروه‌ها اتفاق می‌افتد شناساندن را رقم خواهد زد.
رمی با بیان اینکه سوگواره نوحه‌های فاطمیه به همت کانون نغمه پردازان خوشدل و با همکاری سازمان هیأت و تشکل‌های دینی و وزارت ورزش و جوانان شکل گرفت گفت: این کنگره باعث کشف استعدادها می‌شود و مسیر روشنی را برای نوحه امروز مشخص می‌کند.
دبیر سوگواره معجزه مادری با بیان اینکه پرداختن به جنبه‌های عاطفی و مرثیه بیشتر از موضوعات حماسی و تعلیمی است اضافه کرد: کنگره معجزه مادری در شش محور برگزار شد. ۲۸۴ اثر از ۹۲ نفر نوحه سرا به دبیرخانه کنگره ارسال شد و در دو مرحله داوری شد.

در ادامه حجت الاسلام رضا عزت زمانی معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: در این همایش با تسلیت حادثه تروریستی در گلزار شهدای کرمان که منجر به شهادت ده‌ها تن از هم‌وطنان و دوستداران حاج قاسم سلیمانی شد، اظهار داشت: الگوهای گذشته غربی و شرقی تصویر نادرستی از زن ارائه کرده‌اند که زن را در خانه و کارگری در خانه تصویر می‌کند. این ظلم بزرگ به زن در طول تاریخ بوده است.

وی‌افزود: انقلاب اسلامی به تأسی و الگو گرفتن از حضرت زهرا و دیگر زنان باعظمتی که قرآن کریم معرفی کرده است، الگوی شایسته ای را برای زن معرفی کرده که با عزت و عظمت، ستون خانه و خانواده است و هم درون خانه و هم محیط پیرامون خود را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی باعث شد که زن هم سرمایه عفت خود را حفظ کند و هم آن را نشر دهد عنوان کرد: زن در سایه انقلاب اسلامی به جنگ با پلیدی‌ها رفت و به فرموده مقام معظم رهبری امروز اگر دشمن به زن و هویت زن هجمه می‌برد برای انتقام گرفتن از اوست.
وی بر استفاده ظرفیت‌های هنر در معرفی عظمت زنان تاکید کرد و گفت: شعر، نغمه و نوحه سرمایه عظیمی است که با همت و مجاهدت کسانی که در این زمینه تلاش می‌کنند به حرکت رو به جلو تبدیل شده است.

در ادامه از برگزیدگان این کنگره تقدیر شد اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:

برگزیدگان این سوگواره به شرح زیر هستند:

«محور مظلوم و ظالم، حق و باطل»؛ برگزیده: ۲ اثر «بی مردم» و «حق و باطل» از محمد رسولی. شایسته تقدیر: «گریه تیغ بی نیامه» رضا شریفی از شیراز.
محور «فاطمه سرچشمه پاکی‌ها و خوبی‌ها»؛ برگزیده: «بکم ینزل الغیث» و «صلی الله علی فاطمه و ابیها» از محمدامین سمیعی. شایسته تقدیر: «خونواده یعنی مادر» از فاطمه سادات آل مجتبی از قم (نغمه پرداز ابوالفضل جدیان).
محور «فاطمه رهبر روشنگری» برگزیده: «فاستقم کما امرت» و «فاطمه محور مقاومت» از سعید پاشازاده. شایسته تقدیر: «یادگار پیغمبر» از محمدتقی فاضلی از افغانستان.
محور «مادری حضرت زهرا، پیوند دل‌ها»؛ برگزیده: ۲ اثر «مرا به آسمان رسانده است» و «تار و پود چادر تو نور» از حسین عباسپور. شایسته تقدیر: «مادری کن برامون» از رضا یزدانی از قم و «خونه مادر» از یوسف زندیه از ملایر و محمدجواد صادقی از اصفهان.

مقاله اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *