یکی از بزرگترین شرور در وجود برخی انسان‌ها عُجب است

به گزارش خبرنگار مهر حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی در مسجد امیر به سخنرانی پرداخته و با استناد به قرآن کریم گفت: خداوند می‌فرماید ای قوم این زندگی دنیا ناچیز و زودگذر است و در حقیقت آخرت جاودانه است.

وی افزود: زندگی انسان در دنیا منتهی به آخرتی جاودانه می‌شود، برزخ و قیامت محدودیت زمانی دارد و جایگاه استقرار نیست اما آخرت جایگاه ابدی است.

حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی با استناد به آیه ۶۴ سوره عنکبوت؛ عنوان کرد: زندگی دنیا جز سرگرمی و بازی چیزی نیست بی تردید سرای آخرت زندگی جاودانه است اگر مردم می‌دانستند. این درد بزرگی است که بسیاری از مردم به مسأله آخرت توجه ندارند، کسی که دنبال آخرت است و برای آن تلاش می‌کند قطعاً خداوند از او قدردانی می‌کند.

وی ادامه داد: طبق آیات قرآن کریم کسی که کشت آخرت را اراده کرده خداوند بر محصول او می‌افزاید اما کسی که دنیا را اراده کرده فقط دنیا را به او عنایت می‌کند اما از آخرت بی نصیب خواهد بود.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: امیر مؤمنان امام علی (ع) می‌فرمایند دنیا تابع اتفاقات است اما موقعیت ما در آخرت تابع استحقاق است. در دنیا شاید ملکی را در جایی از تهران به قیمت پایین خریده باشید در زمانی دیگر گران یا ارزان شود اما در آخرت دارایی‌ها بر اساس اتفاق حاصل نمی‌شود بلکه هرکس هرچه دارد طبق استحقاق یعنی بر اساس آنچه از عمل نیک یا بد در دنیا انجام داده است کسب می‌کند. بهشتی‌ها به میزان اعمال نیک خود دارایی دارند.

حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی با استناد به روایتی از امام هادی (ع) گفت: حضرت می‌فرمایند مردم در دنیا با مال سروکار دارند اما در آخرت با عمل خود سروکار دارند؛ در آخرت از شخص می‌پرسند چه عمل نیکی با خود آوردی؛ آخرت تابع عمل است.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه عمل با فعل تفاوت دارد؛ عمل بالاتر از فعل است. اظهار کرد: در آیه ۳۰ آل عمران خداوند می‌فرماید روزی که هر شخص عمل خود را حاضر می بیند به اندازه اندکی عمل خیر انجام داده باشد می بیند و به اندازه ذره‌ای عمل شر انجام داده باشد می بیند. شر همیشه گناه نیست؛ یکی از بزرگترین شرور در وجود برخی انسان‌ها عجب است که گناه انجام نداده است اما در اثر گناه نکردن دچار عجب شده است.

وی خطاب به جوانان بیان کرد: برای خود کاربرگ اعمال درست کنید که خود را محاسبه کنید و نسبت به اعمال خود مراقبه داشته باشید. این امر ثمرات زیادی دارد که شاید یکی از کمترین ثمرات آن این است که شخص دیگر تا این حد نسبت به خداوند کفران نمی‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی با تاکید بر اینکه در آیات متعدد خداوند می‌فرماید برای رستگاری در آخرت باید عمل صالح داشته باشید. عمل صالح عملی است که از روی ایمان باشد، ابراز کرد: بدون عمل نیک دنبال آخرت نباشید. در آیات متعدد از قرآن کریم آمده است که تنها کسانی که عمل صالح دارند رستگار می‌شوند، عمل صالح عملی است که از روی ایمان به خداوند و معاد باشد. ایمان یعنی در مقابل دستورات و مقدرات الهی تسلیم باشید.

این کارشناس مذهبی افزود: اگر کسی تسلیم خدا نباشد و کفر ورزد عمل نیک او همچون سراب می‌شود؛ در این حالت شخص سراب را آب می‌پندارد اما وقتی به آن نزدیک می‌شود چیزی نمی‌یابد.

حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی در پایان خاطرنشان کرد: ویژگی دیگر ایمان حقیقی آن است که باید عمل صالح مؤمن بر اساس دستورات مستند از اهل بیت (ع) و بر مبنای اخلاص باشد. عمل صحیح عملی است که طبق رساله علما و مراجع و مقبول الهی باشد.

مقاله اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *