سخنان شهید حاج قاسم سلیمانی در اهمیت احیای نام حضرت فاطمه(س)

به گزارش خبرنگار مهر، «احیا نام حضرت فاطمه (س)» تعبیر سردار شهید قاسم سلیمانی، نخستین بنیان‌گذار ستاد بازسازی عتبات از طرح توسعه حرم مطهر علوی بود.

صحن حضرت فاطمه زهرا (ع) یکی از صحن‌های حرم علی بن ابی‌طالب در شهر نجف اشرف در عراق است که در ضلع غربی حرم قرار دارد. این صحن با ۲۲۰ هزار متر مربع زیربنا یکی از بزرگترین پروژه‌های عمرانی در جهان اسلام به‌شمار می‌رود.

احداث این صحن از اوایل سال ۱۳۹۰ به منظور توسعه حرم علی بن ابی‌طالب آغاز شده و طی کمتر از ۵ سال به بهره‌برداری رسید. طراح، مجری و بانی این پروژه ستاد بازسازی عتبات عالیات جمهوری اسلامی ایران است و این طرح را با همکاری و هماهنگی دیوان عالی اوقاف عراق و آستان قدس علوی به انجام رسانده‌است. این پروژه بزرگترین پروژه عمرانی مذهبی جهان اسلام بعد از مسجدالحرام است.

احیا کردن نام حضرت فاطمه سلام الله علیها در نجف اشرف با اتمام این پروژه عظیم در نجف اشرف انجام شد. در ویدئویی زیر بیانات سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بنیانگذار ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در جمع خادمان این ستاد را در ۳۱ تیرماه سال ۹۸ چند ماه قبل از شهادت مشاهده می‌کنید:

سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در این ویدئو می‌گوید: «مجموعه طرح‌هایی که انجام گرفت و مجموعه طرح‌هایی که باید انجام شود. شاید جز مجموعه‌های تاریخ تشیع بوده و خیلی از این شئونات که باید در گذشته اتفاق می‌افتاد و نامی در کنار مرقد مطهر امیرالمومنین (ع) از فاطمه اطهر (س) نبود. اولین بار نام زیبای صحن مطهر فاطمه (س) اتصال به علی بن ابیطالب (ع) پیدا کرد. همان احیا کردن نام فاطمه (س) در نجف است.»

صحن حضرت زهرا (س) با زیربنایی در حدود ۲۲۰ هزار متر مربع یکی از مهمترین بخش‌های توسعه و ساماندهی فضای حرم مطهر علوی به شمار می‌رود؛ ساختمان پروژه شامل ۴ طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است. علاوه بر فعالیت‌های ذکر شده، فضاهای روباز و سبز نیز در این پروژه در نظر گرفته شده است.

این پروژه در ضلع غربی حرم مطهر در حال اجراست و تا آرامگاه صافی صفا و مقام امام زین‌العابدین (ع) امتداد دارد.

مهمترین بخش این پروژه فضای عبادتی و زیارتی آن بوده که ۵۰ درصد از کل مساحت را تشکیل می‌دهد. فضای عبادتی و زیارتی شامل یک مصلای بزرگ است و تمامی خدمات رفاهی از قبیل مهمانسرای زائران و سرویس بهداشتی و غذاخوری خادمان حرم در آن در نظر گرفته شده است. تمامی بخش‌های پروژه صحن حضرت زهرا (س) بر اساس ویژگی‌های معماری ایرانی اسلامی طراحی شده و به منظور رفاه زائر در این عمارت اسلامی از به کارگیری تجهیزات امروزی از قبیل پله برقی و آسانسور و سیستم پیشرفته تهویه مطبوع غفلت نشده است.

مقاله اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *