جلد هفتم «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، جلد هفتم تفسیر معاصرانه قرآن کریم با سرویراستاری سید حسین نصر و ترجمه و تحقیق انشاالله رحمتی توسط انتشارات سوفیا منتشر شد.

ویراستاران این جلد از تفسیر جانر دگلی، ماریا دکاکه و جوزف لومبارد هستند. ویراستاری این جلد همانند شش جلد قبلی به عهده مصطفی ملکیان و کمک ویراستار اثر هم محمد ر ستم است.

در جلد هفتم تفسیر معاصرانه قرآن کریم ترجمه و تفسیر سوره‌های یاسین، صافات، صاد، زمر، غافر، فصلت، شوری، زخرف، و دخان آمده است.

این تفسیر هر چند به زبان معاصر و برمبنای عالی‌ترین سطح پژوهشی نوشته شده ولی سیر آن برمبنای تحقیقات محققان و مستشرقان غربی یا روشنفکران مسلمان غربزده تعیین نشده است چون اغلب این محققان قرآن کریم را به عنوان یک متن دینی می‌کنند و آن را کلام راستین خدا نمی‌دانند در حالی که این تفسیر برمبنای ایمان به معصومیّت قرآن کریم، و با مراجعة روش‌مند به سنت اسلامی کلاسیک و به ویژه تفاسیر معتبر سنیّ ها و شیعیان بر این متن مقدّس تألیف شده است.

هدف از انتشار این مجموعه تفاسیر این است که خواننده با شیوه‌های علمی مختلف فهم و تفسیر قرآن از جانب مسلمانان، به مدت چهارده قرن آشنا کند ضمن اینکه در این اثر تلاش شده طوری تفاسیر مطرح شود که خواننده از آن سنت ریشه‌دار فهم و تفسیر قرآن برای پاسخگویی به پرسش‌های دینی و معنوی خویش یاری بگیرد.

نویسندگان این اثر سعی کرده‌اند تا به بسیاری از پرسش‌های انسان امروزی در دنیای مدرن پاسخ دهند به عنوان مثال سعی شده تا پاسخ سوالات در مباحثی مانند تعدد ادیان، نسبت میان اسلام و دیگر ادیان ابراهیمی، وحدت مذاهب اسلامی، وجاهت اخلاقی شریعت اسلامی آورده شود. به لحاظ روش تحقیق، ارجاعات درون متنی و بیان ارتباط میان آیات (تفسیر قرآن به قرآن) می‌توان این اثر را اثری کاملاً کلاسیک دانست.

مجموعه تفسیر معاصرانه قرآن کریم قرار است در ده جلد به علاوه جلد دیگری که به جستارهای «پیوست» اختصاص دارد منتشر خواهد شد که تاکنون هفت جلد آن منتشر شده است.

مقاله اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *