آیا در تجارت و حملونقل بینالمللی اصطلاح ترم fca را شنیدهاید؟ در بازرگانی و حقوق بینالملل قواعد و قوانین اینکوترمز کاربرد بسیاری دارند و در قراردادهای حملونقل برونمرزی مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از رایجترین آنها FCA است. مطابق با قوانین ذکر شده در قرارداد FCA، فروشنده ملزم به ترخیص کالا برای صادرات میشود. در ادامه بهطور دقیق به سوال «ترم FCA چیست» پاسخ دادهایم. بهمنظور بررسی وظایف خریدار و فروشنده در این قاعده پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید. در نهایت در تجارت و حملونقلهای بینالمللی چه بهعنوان فروشنده و چه خریدار، میتوانید عملکرد بهتر و دقیقتری داشته باشید.
برای پاسخ به سوال «ترم fca چیست» باید به بررسی مفهوم دقیق این عبارت بپردازیم. FCA مخفف عبارت Free Carrier است که به «تحویل رایگان به حامل» معنا میشود. ترم FCA نشان میدهد که فروشنده مسئول رساندن کالا به مقصد مشخص شده (در حملونقل دریایی بندر و در حمل و نقل هوایی بین المللی فرودگاه) توسط خریدار است. طبق این قاعده مسئولیت پرداخت هزینههای حملونقل تا محل تعیین شده و ریسک هرگونه آسیب و خسارت بر عهده فروشنده خواهد بود. بعد از این مرحله مسئولیت جابهجایی و هزینهها به خریدار منتقل میشود.
ترم FCA قراردادی در حملونقل بینالمللی است که برای انواع شیوههای حملونقل از جمله حمل و نقل دریایی زمینی، هوایی و ریلی مورداستفاده قرار میگیرد. انتخاب روش حمل باید براساس نوع کالا، بودجه طرفین معامله، مسافت موردنظر و زمانبندی شما برای ارسال بار صورت گیرد.
بهمنظور پاسخ دقیقتر به سوال «fca چیست» باید به بررسی وظایف فروشنده در حمل بار بین المللی طبق این قاعده بپردازیم. براساس FCA Incoterms، فروشنده باید فرآیند صادرات بار را بهطورکامل انجام دهد. پس از آماده شدن محموله برای بارگیری در کشتی یا هواپیما، مسئولیت به خریدار منتقل میشود. در ادامه مسئولیتهای کامل فروشنده را فهرست کردهایم:
هنگام معامله براساس FCA Incoterm، مسئولیتهای فوق کاملاً بر عهده فروشنده است. اگر فروشنده بخواهد از هر یک از مسئولیتهای فوق درخواست جبران کند، نقض قرارداد خرید محسوب میشود.
هنگامی که محموله از گمرک ترخیص میشود و به مکان تعیین شده میرسد، ریسک به خریدار منتقل خواهد شد. در ادامه مسئولیتهایی که خریدار باید برای پایان دادن به فرآیند لجستیک انجام دهد ذکر شدهاند:
توجه داشته باشید که هزینهها و مسئولیتهای مربوط به واردات کالا نیز بر عهده خریدار است. درصورت هرگونه بررسی، عوارض، مالیات یا سایر درخواستهای مقامات گمرکی باید توسط خریدار پرداخت یا جبران شود.
محل تحویل کالا در قرارداد FCA از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این محل ممکن است انبار فروشنده یا هر محل دیگری باشد. توصیه میشود درصورتیکه قصد حملونقل بینالمللی براساس اینکوترمز FCA را دارید، برای جلوگیری از مشکلات احتمالی محل تحویل کالا را بهطور دقیق مشخص کنید. چرا که دراینصورت مشخص خواهد شد که در چه نقطهای ریسک از فروشنده به خریدار منتقل میشود. درصورت تعیین نشدن محل تحویل کالا، فروشنده میتواند با نظر خود محلی را برای تحویل محموله انتخاب کند.
در این مطلب سعی شده بهطور خلاصه و مفید به سوال «fca چیست» پاسخ دهیم. Free Carrier بهعنوان یکی از اصطلاحات تجاری اینکوترمز در نظر گرفته میشود که بیان میکند فروشنده مسئولیت حمل کالا به مقصد را بر عهده دارد. شما بازرگانان و تجار گرامی میتوانید بهمنظور تنظیم این قرارداد از شرکت هنزا ناو دریا کمک بگیرید. همچنین میتوانید کلیه پرسشهای خود در مورد این قاعده با کارشناسان هانزا در میان بگذارید.
شرکت نمایندگی کشتیرانی و خدمات بار هوایی هنزا ناو دریا یکی از معتبرترین شرکتهای حمل و نقل بین المللی است که بهترین خدمات حملونقل را عرضه میکند. فقط کافی است برای ارتباط با ما به وبسایت این مجموعه مراجعه کنید.
این محتوا تبلیغاتی است
تمام حقوق برای پایگاه خبری حبرچی محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی توسط ایپک