هجدهمین همایش مدیران هیأت‌های محوری و برگزیده برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، هجدهمین همایش مدیران هیأت‌های محوری و برگزیده کشور به همت جامعه ایمانی مشعر در سالن همایش‌های شهید آیت الله بهشتی مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد.

در این همایش ساسان زارع اظهار کرد: بدون شک بزرگ‌ترین خط مشی مقام معظم رهبری بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه فلسفه و حکمت صدور بیانیه گام دوم از سوی یک حکیم فرزانه مغفول مانده است، مطرح کرد: تا زمانی‌که این مسئله حل نشود، مسائل کشور نیز حل نخواهد شد چراکه هیچ‌گاه تفاوت میان گام نخست و گام دوم را متوجه نشدیم و هنوز در گام نخست مانده‌ایم. اولویت تحقق چشم‌انداز بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است، این چشم‌انداز، تمدن نوین ایرانی اسلامی است و اگر نتوانیم نسبت خود را با این تمدن تعریف کنیم، به نتیجه نخواهیم رسید.

زارع با اشاره به اینکه متأسفانه غیر از مسئولین دولتی، جریان‌های نخبگانی نیز خود را در مسیر عملیاتی فرمایشات مقام معظم رهبری قرار نمی‌دهند، خاطرنشان کرد: تمدن نوین اسلامی به فرموده مقام معظم رهبری یک کشور پیشرفته، مستقل، معنوی و الهام‌بخش است که زمینه‌سازی ظهور را انجام خواهد داد. چنین کشوری دارای دو بعد سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است، جنس مسائل در گام نخست انقلاب اسلامی دفاعی، تمامیت ارضی، استقلال و … است ولی در گام دوم در حوزه مسائل نرم‌افزاری است.

عضو هیأت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) با اشاره به اینکه تمدن‌سازی بدون نرم‌افزار محقق نخواهد شد، یادآور شد: حرکت عمومی نیز در مسائل سخت‌افزاری با نرم افزاری متفاوت است. حل مسائل فرهنگی و اجتماعی نیازمند حضور دائم است، عملیات فاطمی و حسینی کردن فرهنگ جامعه نیازمند یک حرکت مستمر است.

وی با اشاره به اینکه جوانان مؤمن و متعهد در این عرصه می‌توانند نقش‌آفرینی داشته باشند، بیان کرد: متأسفانه این جوانان مؤمن و متعهد نیز عموماً درگیر مباحث سخت‌افزاری هستند. هیأت باید راهکارهایی مدنظر قرار دهد تا جمعیت مؤمنان انقلابی در مسائل نرم‌افزاری نیز افزایش پیدا کنند و جهاد دائمی داشته باشند.

تربیت حماسی مردم غزه بازخوانی شود

در ادامه رحیم آبفروش اظهار کرد: ماجرای تربیت حماسی را باید در مقاومت امروز مردم غزه بازخوانی کرد. باید کرسی‌ها، جلسات و نشست‌هایی را در این زمینه برگزار کنیم، غزه نمونه‌ای موفق از تربیت در میدان است که نمود آن تربیت در میدان هیأت است. افرادی مانند محسن حججی تربیت شده بستر هیأت هستند، شهدایی که در طول این سال‌ها تقدیم اسلام شده‌اند، حاصل تربیت هیأت هستند.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای حضور در هیأت مسئولیت‌پذیری و تقسیم کار شکل می‌گیرد، خاطرنشان کرد: افراد در سنین نوجوانی که مسئولیت می‌پذیرند، علم مدیریت را آموزش می‌بینند. هیأت یک ظرفیت عظیم درونی است، هیأت را به عنوان یک کهن الگوی فرهنگی می‌دانیم و باید با این دیدگاه به هیأت نگاه کرد. اگر هیأتی با هدف قیام همراه باشد، این قیام در تمام اشکال هیأت بروز پیدا می‌کند، هیأت تربیتی باید مرد میدان و امانت‌دار باشد.

دبیر جامعه ایمانی مشعر با بیان اینکه نخستین گام برای ورود به جریان تربیت، اخذ مبنا است، ابراز کرد: امروز شاهد جریان‌های فکری متعدد با سلیقه‌های متفاوت هستیم که هرکدام مسیر متفاوتی را طی می‌کنند. در جریان تربیتی بار سنگینی روی دوش افراد می‌آید، باید در مسائل تربیتی به افراد چارچوب و نظام دهیم. باید این مسائل تربیتی ضرب در جبهه شود، در حالت جبهه هیچ مجموعه‌ای نمی‌تواند متناسب با سبک فردی هیأت خود پیش برود بلکه باید شاهد اتحاد رویه باشیم.

وی با اشاره به اینکه تربیت حماسی یک وصف کلی در تمام مسیرها است، مطرح کرد: اگر تربیتی غیرحماسی باشد از چارچوب اصلی تربیتی خارج شده است. مادر حماسه‌ها، فاطمیه (س) است، گسترده کردن امر تربیت یک موضوع بسیار مهم است که باید به آن توجه شود. هیأت توحیدی‌ترین تشکیلات است، در هیأت کوچک و بزرگ، عالم و بی‌سواد در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.

آبفروش با بیان اینکه هیأت این ظرفیت را دارد که قلوب و عقول مردم را درگیر کند، تصریح کرد: باید از این ظرفیت برای پیاده‌سازی فرصت‌های تربیتی استفاده کرد. باید قاعده هیأت تربیت و نگاه به نوجوان شود، اگر این قاعده شکل بگیرد باید ساحت‌های مختلف هیأت ازجمله سخنران، مداح و… نیز تغییر پیدا کند. اساتید مکتب حماسی و فاطمی مادران شهدا هستند، حماسه امروز مردم غزه وام‌دار حماسه دیروز شهدا است.

انقلاب اسلامی پیش از دغدغه نابودی رژیم طاغوت، دغدغه نابودی اسرائیل را داشته است

در ادامه حجت الاسلام سعید صلح‌میرزایی اظهار کرد: مراجع و علمای حوزه از همان روزهای نخست غصب فلسطین، موضع‌گیری کرده و حکم جهاد داده‌اند. در مراکز شیعه هیچ‌گاه شاهد بی‌تفاوتی به فلسطین نبوده‌ایم، امام خمینی (ره) نیز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و مرجعیت ایشان، دغدغه فلسطین را داشته‌اند.

مدیر مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی قم با بیان اینکه انقلاب اسلامی پیش از دغدغه نابودی رژیم طاغوت، دغدغه نابودی اسرائیل را داشته است، عنوان کرد: مسئله فلسطین از گذشته دغدغه بزرگ علمای شیعه بوده است. نخستین گام امام خمینی (ره) در شکل‌گیری محور مقاومت برنامه‌ریزی روز قدس بوده است، ایشان با این برنامه‌ریزی تلاش کردند مسئله فلسطین به فراموشی سپرده نشود.

حجت الاسلام صلح‌میرزایی با بیان اینکه استراتژی بعدی بیداری اسلامی و قیام برای خدا بوده است، تصریح کرد: با این بیداری اسلامی هسته‌های مقاومت متشکل از نیروهای منطقه شکل گرفت. در لیبرال دموکراسی از نیروهای نیابتی استفاده می‌شود، در تعابیر امامین انقلاب اسلامی هیچ‌گاه دیدگاهی مبنی بر نیروهای نیابتی وجود نداشته است.
مدیر مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی قم با بیان اینکه جبهه مقاومت نخستین پیروزی را در جنوب لبنان به دست آورد، ابراز کرد: این پیروزی موجب اعتمادبه‌نفس و خودباوری جبهه مقاومت شد. استراتژی بعدی مجهز شدن جبهه مقاومت به فناوری‌های جدید بوده است، در کنار این اقدامات همواره حمایت سیاسی از جریان مقاومت نیز در دستور کار بوده است. جبهه مقاومت روز به روز در حال پیشرفت بوده است، اظهار داشت: مقاومت و ایستادگی باید توسط خود فلسطینیان ادا شود و ما نیز وظیفه داریم از آن‌ها حمایت داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه مقاومت به این معنی است که در مسیر خود هیچ‌گاه از موانع فرار نکنید، مطرح کرد: در آیات قرآن کریم نیز آمده است که سنت خدا پیروزی جبهه مقاومت در مقابل کفار است. صحنه صبر و مقاومت مردم فلسطین باید دیده شود، امروز جهان در برابر ایمان مردم غزه تعظیم کرده است. انقلاب اسلامی به فلسطین صادر شده است، هر مسجد و هیأت باید به پایگاه و هسته‌ای برای پشتیبانی از محور مقاومت تبدیل شود.

حجت الاسلام صلح‌میرزایی با بیان اینکه ابعاد بین‌المللی و سیاسی اسلام باید برای مخاطبین هیأت روشن شود، تصریح کرد: باید مخاطبین هیأت خود را مرکز دنیا بدانند و متناسب با این مرکز مسیر خود را پیدا کنند.

جهان جدیدی درحال شکل‌گیری است

در ادامه سردار سید مجتبی ابطحی اظهار کرد: در ایام بسیار مهم و حساسی قرار داریم. جهان جدیدی در حال شکل‌گیری است، هندسه قدرت جهانی در حال بهم خوردن و جهان جدیدی در حال شکل‌گیری است. خلق قدرت از اهمیت بسیاری برخوردار است و امام خمینی (ره) با خلق قدرت، انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند، پس از پیروزی انقلاب اسلامی جریان‌هایی تلاش کردند سپاه یا ارتش را منحل کنند ولی به لطف خدا، امروز علاوه بر ارتش و سپاه، حزب الله، حشد الشعبی، انصارالله، حماس و … نیز شکل گرفته است.

وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار در عالم، جبهه مقاومت از اهل‌سنت تحت رهبری فقیه شیعه فعالیت می‌کند، خاطرنشان کرد: جبهه مقاومت تحت امامت و ولایت مقام معظم رهبری به این بینش، بصیرت و اقتدار رسیده است. پدیده‌های جدیدی در جنگ اکراین خلق شد، دنیا سرگرم اکراین شده بود و از خاورمیانه غفلت کرده بود. این غفلت بسیار بزرگ بود، مقام معظم رهبری فرمودند کرانه باختری را هم مسلح کنید و دشمن تمام تمرکز را بر کرانه باختری قرار داد و از غزه غفلت کرد.

این فعال نظامی در فلسطین با بیان اینکه در غزه برای تداوم عملیات و جنگ نیز تمهید شد، ابراز کرد: غفلت بعدی دشمن در بعد فرهنگی بود؛ چندین سال است که موکب الاقصی در مسیر کربلا برپا شده است و مقاومت نرم نیز در حال شکل‌گیری است. امسال ۷۰۰ خادم الحسین (ع) فلسطینی در موکب الاقصی حضور داشتند، این جریان فرهنگی موجب شد به تدریج نام گذاری‌های حسن و حسین در میان فلسطینیان رواج پیدا کند. دشمن تا امروز هیچ ابتکار عملی نداشته است، نبرد امروز، نبرد ماهیت خود اسرائیل است و به عنوان جنگ استقلال دوم شناخته می‌شود. پس از شکست اسرائیل زلزله‌های سیاسی و اقتصادی در جهان رقم خواهد خورد، اسرائیل در اصل یک گروه تروریستی بود سپس به ارتش تبدیل شد و بعد دولت تشکیل داد و امروز به دنبال تشکیل ملت بود.

این فعال نظامی در فلسطین با بیان اینکه امروز آمریکا و اروپا تحمل هزینه حفظ اسرائیل را ندارد، عنوان کرد: موج حرکت غرب نیز نشان از شکل‌گیری جریان عدالت‌خواهی دارد. همه این تظاهرات در راستای تغییر نظم نوین جهانی است، امروز فطرت انسانی در دنیا بیدار شده است. تا امروز شجاعت مردم فلسطین در تحمل سختی بوده است، از امروز شجاعت مردم فلسطین در میدان نبرد نیز در حال شکل‌گیری است.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی به دنبال سلطه نظامی نیست بلکه به دنبال ترویج گفتمان است، یادآور شد: اگر بخواهیم زمینه‌سازی ظهور را انجام دهیم باید گفتمان مشترکی داشته باشیم. نبرد امروز در تدبیر جبهه مقاومت است، از شهید و خون نباید ترسید چرا که تمام این شهدا در مسیر زمینه‌سازی ظهور هستند.

امروز هدف مردم جهان آزادی فلسطین است

در ادامه مهدی محمدی اظهار کرد: امروز اسرائیل محل‌های غصب شده را مجدد تصرف می‌کند. افرادی هستند که اصالتاً فلسطینی هستند ولی در مناطق غصب شده زندگی می‌کنند و پذیرفتند که شهروند اسرائیل باشند، ولی باز هم منازل آن‌ها تصرف شده و غصب می‌شود. این اتفاقات موجب شده است که مردم غزه امروز بگویند یک بار می‌میریم که هر روز نمیریم، طوفان الاقصی در درجه نخست جنگ دینی و معرفتی است و در درجه بعدی یک جنگ سیاسی و ژئوپلوتیک است.

وی با بیان اینکه این جنگ در صورت آتش‌بس نیز تمام نخواهد شد، مطرح کرد: تمام شهرک‌نشینان اسرائیلی مسلح هستند و طی دو سال گذشته به راحتی عرب‌های فلسطینی را به شهادت می‌رساندند. سردار سلیمانی تعبیر داشتند که باید اسرائیل را با نیش هزاران زنبور نابود کنیم، اسرائیل در طول سالیان اخیر عملیات متعددی را رقم زده است که از جمله آن‌ها می‌توان به شهادت شهید فخری‌زاده، بحث اطلاعاتی شهادت شهید سلیمانی، ایجاد آشوب و اغتشاش در داخل کشور و … اشاره کرد. روزانه عملیات متعدد خرابکاری اسرائیلی در کشور خنثی می‌شود، صحنه رویارویی با اسرائیل به دو بخش ماقبل و بعد از اغتشاشات سال گذشته تقسیم شده است.

این نویسنده و تحلیل‌گر مسائل فلسطین با اشاره به اینکه ستون فقرات اصلی اسرائیل، ارتش است، یادآور شد: در عملیات طوفان الاقصی کمر ارتش اسرائیل شکست. محور مقاومت اسرایی را در این عملیات گرفته است که در هیچ عملیاتی آن‌ها را مبادله نخواهد کرد، برخی از این افراد، فرماندهانی هستند که خود اسرائیلی‌ها نیز نمی‌توانستند با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. در این عملیات به اطلاعات امنیتی از اسرائیل دست پیدا کردیم که یک زمانی برای محور مقاومت به آرزو تبدیل شده بود.

وی با اشاره به اینکه نخستین نتیجه این عملیات این بود که شهرک‌نشینان اسرائیل پی بردند که این منطقه محل مناسبی برای زندگی نیست، بیان کرد: در حمله‌های حماس فرودگاه‌ها مورد هدف قرار گرفتند که بیشترین تأثیر را در تنش داخلی اسرائیل دارد. دومین نتیجه عملیات طوفان الاقصی شکستن هیمنه سیستم امنیتی اسرائیل بود، در عملیات طوفان الاقصی علاوه بر عملیات فیزیکی یک حمله گسترده سایبری نیز صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه یکی از ویران‌کننده‌ترین پیام‌ها برای اسرائیل این بود که این سرزمین قرار است آزاد شود، مطرح کرد: این بزرگ‌ترین بشارت برای ما است چرا که در هیچ عملیاتی به دنبال آزادسازی فلسطین نبودیم. امروز هدف مردم جهان آزادی فلسطین است، امروز محور مقاومت به این قدرت رسیده است که در عملیات زمینی اسرائیل را نابود کند. تمام فرماندهان مقاومت می‌دانند که این جنگ، یک جنگ طولانی‌مدت خواهد بود، این جنگ یک جنگ پیچیده و طولانی است و به همین دلیل تنوع گزینه‌های خود را به سرعت رو نخواهیم کرد.

این نویسنده و تحلیل‌گر مسائل سیاسی با بیان اینکه اساس این جنگ بر غافل‌گیری است، تصریح کرد: پیروزی ما در این جنگ به دلیل استفاده از عنصر غافل‌گیری بوده است و اگر بخواهیم ضربه شدیدتری به آن‌ها بزنیم نیز باید از عنصر غافل‌گیری استفاده کنیم. نباید سرمایه انسانی و تسلیحاتی خود در محور مقاومت را به راحتی در مقابل دشمن قرار دهیم، این جنگ پیش از جنگ نظامی یک جنگ گسترده اطلاعاتی است. مسئله اصلی این جنگ غافل‌گیری است، این غافل‌گیری در توئیتر و تریبون‌ها محقق نمی‌شود بلکه در تونل‌های زیرزمینی تحقق پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه مردم غزه امروز مشتاق شهادت و ایثار هستند، بیان کرد: فعالیت امروز اسرائیلی‌ها از بعد نظامی بی‌سابقه است. صهیونیست امروز یک گام از ارتش جلوتر است، همچنین امروز در این جنگ ارتش آمریکا از ارتش اسرائیل جلوتر و در غزه در حال جنگ است. اگر حمایت آمریکا نبود تمام سیستم اسرائیل فروپاشیده می‌شد، تمام مقامات اسرائیلی امروز خلبانان خود را بدرقه می‌کنند و با اتحاد کامل در این جنگ حاضر شده‌اند. تمام تمرکز دشمن بر از بین بردن زیرساخت‌های حماس است، طبق اعتراف خود اسرائیلی‌ها این جنگ برای هویت یا موجودیت اسرائیل است.

وی با اشاره به اینکه امروز معادله جدیدی در منطقه در حال رقم خوردن است، خاطرنشان کرد: امروز با موشک قدس از عراق منطقه اشغالی را هدف قرار می‌دهیم و هر شب از یمن با پهباد اسرائیل را می‌زنیم.هر شب پایگاه‌های آمریکایی در عراق و سوریه مورد هدف قرار می‌گیرند، با درایت در حال ایجاد جنگ منطقه‌ای بی‌پایان هستیم و این موضوع را از پس از شهادت سردار سلیمانی دنبال کرده‌ایم. وی اضافه کرد: یک جنگ طولانی، پیچیده و سخت را در پیش خواهیم داشت و می‌دانیم که در این جنگ مصیبت، خون و شهادت خواهیم داشت ولی در پایان نصرت الهی نصیب ما خواهد شد.

مقاله اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *