به گزارش مشرق، محمدصادق جوکار رئیس مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی در حاشیه نخستین روز از بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری بیان کرد: مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی به همه بخشهای مرتبط با صنعت نفت و گاز خدمات مشاورهای میدهد که این اقدامها در ۴ حوزه راهبردی انجام میشود.
وی ادامه داد: سند امنیت انرژی ایران تدوین و شاخصهای آن مشخص شده است. برای نخستین بار است در کشور سندی داریم که با چالشهای روز کشور هماهنگ است. در این سند همه شاخصهای امنیت انرژی که خاص ایران است مورد توجه قرار دارد.
جوکار با تأکید بر اینکه بسیاری از معضلات موجود در کشور مانند حکمرانی انرژی، تقدم مدیریت تقاضا بر عرضه و… در تدوین این سند مورد توجه بوده است، بیان کرد: این سند در شورای عالی امنیت ملی مصوب و به همه دستگاهها ابلاغ خواهد شد و اجرای آن الزامآور است.
وی با اشاره به اینکه افزون بر تدوین این سند، دورنمای استانی انرژی کشور مشخص شده است، تأکید کرد: اتلاف انرژی در هرکدام از استانهای کشور از این طریق قابل شناسایی است.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی تصریح کرد: برای نخستین بار الگوی جهانی و منطقهای انرژی را پیشبینی کردیم که در زمینه صادرات نقش دارد و میتواند در الگوهای خنثیسازی تحریم که مبتنی بر توان بخش خصوصی است مؤثر باشد.
جوکار با اشاره به اینکه ایران کشور نفتی است، گفت: درآمدهای نفتی موتور محرک بخشهای مختلف اقتصاد ایران به شمار میرود.
وی افزود: سومین اقدام، تحلیل قیمتهای هفتگی است و پارسال ۹۳ درصد از پیشبینیها در بازه پیشبینیشده بوده است.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی چهارمین رویکرد را پایش رباتیک در حوزه بازار با تکیه بر رویدادها و روندها دانست و ادامه داد: اطلس انرژی کشورهای جهان نیز در حال تدوین بوده که برای همه فعالان بازار نفت کارآمد است.
جوکار تدوین سبد بهینه عرضه و تقاضای کشور به درخواست سازمان برنامه و بودجه در مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی را اقدام دیگر این مؤسسه اعلام کرد و گفت: برای نمونه، در سبد عرصه انرژی ایران جایگاهی برای زغال وجود ندارد و این در حالی است که سهم زغال در سبد سوخت جهان در حال گسترش است. در سبد تقاضا نیز این مشکل وجود دارد.
وی با اشاره به امکان صادرات گاز ایران به اروپا افزود: آمریکا بخشی از بازار صادرات انرژی به اروپا را حذف میکند و این چشماندازی نیست که از نظر اقتصادی و امنیتی برای ایران جذابیت داشته باشد.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی ادامه داد: قیمت گاز در اروپا کاهشی است. از سوی دیگر، از نظر امنیتی برای ایران ایجاد مزیت نمیکند، زیرا حجم صادرات گاز ایران به اروپا نمیتواند به اندازهای باشد که وابستگی ایجاد کند.
جوکار تأکید کرد: بازارهای در دسترس مناسبتر با هزینههای کمتر و پایداری بیشتر برای ایران، در همسایگی خود وجود دارد.
وی به پیشنهاد ایران به روسیه برای ایجاد کریدور شمالی _ جنوبی از اوراسیا تا خلیجفارس اشاره کرد و گفت: ایجاد این کریدور، شبکهای از فروشندگان و خریداران گاز را تشکیل میدهد.
رئیس مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی با تأکید بر اینکه اگر برای مصرف بیرویه سوخت خودروها چارهای اندیشیده نشود، ایران در آینده ظرفیت صادرات نفت خود را نیز از دست خواهد داد، بیان کرد: این مساله اکنون برای صادرات گاز، با توجه به مصرف بالای این سوخت در داخل کشور وجود دارد.
جوکار با اشاره به هوشمندسازی شبکه انتقال با استفاده از تجربه روسیه در ایران، ادامه داد: روسیه نیز استفاده از توان ایران برای بهرهگیری از گاز در شبکه حملونقل را در دستور کار دارد.
وی با تأکید بر اینکه بهینهسازی وظیفه دیگر دستگاههای اجرایی است، یادآور شد: اینکه وزیر نفت این وظیفه را برعهده میگیرد نباید سبب شود دیگر دستگاههای اجرایی از آن غافل شوند.
تمام حقوق برای محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی توسط ایپک