محتواهای «زندگی با آیه ها» را باید اختصاصی ارایه کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، نهضت ملی زندگی با آیه‌ها با هدف تبیین ۳۰ آیه زندگی‌ساز قرآن کریم آغاز شد. در این پویش که توسط جمعی از اندیشمندان قرآنی کشور طراحی شده، ۵۰ آیه محوری قرآن کریم انتخاب شدند که تسلط به آنها می‌تواند مبانی اعتقادی مخاطبین را مستحکم‌تر کند. ماه مبارک رمضان امسال هم نهادها و فعالان قرآنی دست به دست هم داده‌اند تا به یاری خدا حال و هوای کشور را قرآنی تر کنند. زندگی با آیه‌ها؛ حلقه وصل همه فعالیت‌های قرآنی در ماه مبارک رمضان امسال بود. این حرکت فراگیر با بهره‌گیری از رسانه در ابعاد و سطوح گوناگون و با توجه به ظرفیت‌ها و اقتضایات ماه مبارک رمضان که مقارن با تعطیلات نوروزی بود به دنبال ایجاد یک حرکت ملی با هم افزایی تمام ظرفیت‌های مردمی و رسمی بود که بحمدلله به ثمر رسید و از جانب رهبر معظم انقلاب اسلامی مهر تأیید گرفت.

در نهضت ملی زندگی با آیه‌ها به منظور ترغیب مردم به آشنایی و انس بیشتر با قرآن کریم جوایز بسیار مادی و معنوی از جمله کمک هزینه حج عمره، کربلا، مشهد مقدس و هزاران هدیه دیگر با کمک بانیان فعالیت‌های قرآنی تهیه شده بود و در قالب چند مسابقه تلویزیونی و اینترنتی به مخاطبان و برندگان اهدا شد.

امسال و در سی و یکمین دوره نمایشگاه قرآن کریم نیز، یکی از تفاوت‌های محسوس با دوره‌های دیگر این نمایشگاه باسابقه محوریت حفظ موضوعی قرآن در قالب طرح جامع مسطورا و براساس آن نهضت زندگی با آیه‌ها بود.

برای همین امر زمانی که به ساعات قرعه کشی این مسابقه در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن و در بخش زندگی با آیه‌ها نزدیک می‌شد، جمعیتی مملو از شور و اشتیاق را در راهروی منتهی به این بخش مشاهده می‌شدند.

آنچه به چشم می‌خورد این بود که این طرح ویژه توانسته است، فراتر از رده‌های سنی مختلف اثر بخشی داشته باشد و مرد و زن، پیر و جوان، کودک و نوجوان همگی با شور و اشتیاقی زائد الوصف در این بخش حاضر می‌شدند. هرچند که این بخش برای کودکان و نوجوانان قرآنی جذابیت بیشتری داشت و کم سن و سال تر ها به شوق گرداندن گردانه شانس چشمانشان برق می‌زند.

محتوای طرح برای سال آینده را باید اختصاصی‌تر کنیم

در همین راستا سید حمید هاشمی مدیر بخش زندگی با آیه‌های سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن در گفت و گو با خبرنگار مهر، درباره اقدامات لازم برای بهتر شدن فضای این بخش در نمایشگاه سال بعد گفت: برای اینکه پویش زندگی به آیه‌ها در سال آینده و برای سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بهتر برگزار شود باید در تمام رویدادهای و نمایشگاه‌های سراسری فعالیت مورد نیاز مخاطب عام را انجام دهد.

وی ادامه داد: باید با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و رسانه‌های جمعی سعی کنیم با اختصاصی کردن آیات برای اقشار مانند دانشجویان، طلاب، معلمان، دانش آموزان و غیره استفاده بهتری را برای افراد فراهم کنیم. اتفاقی که در سال آینده در خصوص پویش زندگی با آیه‌ها باید رقم بخورد این است که محتواهای ارائه شده اختصاصی‌تر شود در حالی که اکنون محتوایی است که برای عموم مردم یکسان است.

وی اظهار داشت: هرچه محتوایی که ارائه می‌شود در قالب شکل مانند شعر، هنر، ادبی و گرافیکی باشد بهتر است. همچنین اگر از لحاظ محتوایی اختصاصی‌تر با ترجمه‌های مناسب‌تر برای اقشار و سنین مختلف باشد. ما در نمایشگاه قرآن سال آینده اگر بتوانیم مردم را با این آیات آشنا کرده باشیم بخشی از اهداف این پویش بدست آمده است.

مدیر توسعه و منابع انسانی تبیان افزود: با توجه به ادامه دار بودن این طرح و تجربه موفق این پویش در نمایشگاه قرآن به مرور مأموریت‌های دیگری به این مجموعه واگذار خواهد شد و طرح اولیه آماده شده و بعد از پایان فروردین ماه بررسی خواهد شد.

مقاله اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *