تشریح برنامه‌های صندوق اعتباری هنر در سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی صندوق اعتباری هنر، سیدمجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر پنج‌شنبه هفدهم اسفند در پنجمین نشست سراسری نمایندگان صندوق اعتباری هنر که به میزبانی سالن شیخ طبرسی آستان قدس رضوی برگزار شد، با تبریک اعیاد شعبانیه، ضمن قدردانی از زحمات نمایندگان صندوق در سراسر کشور، گفت: امسال این نشست در نزدیک ترین مکان به حرم رضوی برگزار کرد، امیدوارم، که به حول قوه الهی نشست با برکتی باشد.

وی در ادامه به سوابق نمایندگان صندوق اعتباری هنر در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: سال جاری سال بسیار پر کاری برای صندوق اعتباری هنر بود چراکه سال را با فعالیت‌های خوبی که با کمک و همراهی شما انجام شد، پشت‌سر گذاشتیم و به دنبال آن اقدامات، طرح‌های جدید و تحولی عملیاتی شد.

به گفته وی، صندوق اعتباری هنر باید علاوه بر انجام اقدامات و ارائه فعالیت‌های حمایتی، بتواند در حوزه انجام کارهای تحولی نیز پیشگام و پیش‌رو باشد.

تلاش وزارت ارشاد برای صاحب‌خانه‌شدن هنرمندان

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود به موضوع ثبت‌نام مسکن هنرمندان اشاره کرد و گفت: این مهم برای نخستین بار در این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت جدی وزیر محترم ارشاد و پیگیری، کمک و همراهی صندوق اعتباری هنر عملیاتی شد. در گام نخست چندی پیش در شهر پرند عملیات اجرایی آن آغاز شد و در کشور حدود ۵ هزار نفر واجد شرایط ثبت‌نام شده‌اند.

پوراحمدی ادامه داد: تلاش مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است تا تمامی هنرمندان واجد شرایط در سراسر استان‌ها با اختصاص زمین صاحب‌خانه شوند.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه به موضوع هنرکارت و ارائه خدمات متنوع این کارت برای هنرمندان اشاره کرد و گفت: به تدریج با راه‌اندازی زیرساخت‌های لازم در این مجموعه با اطلاع‌رسانی که صورت می‌گیرد خدمات متنوع با شرایط خاص به اهالی فرهنگ، هنر، رسانه و فعالان قران و عترت سراسر کشور ارائه خواهد شد.

پوراحمدی با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از ۱۰۳ هزار نفر از خدمات متنوع صندوق اعتباری هنر بهره‌مند می‌شوند، گفت: هم اکنون ۶۰ هزار نفر از اعضا دارای بیمه تأمین اجتماعی و حدود ۴۶ هزار نفر نیز از خدمات بیمه درمان تکمیلی این صندوق بهره‌مند هستند.

آئین نکوداشت، طرح بهبود و چند داستان دیگر

رئیس هیات مدیره صندوق اعتباری هنر همچنین به موضوع طرح جدید میلاد مفاخر و نکوداشت نامداران و پیشکسوتان فرهنگ و هنر در استان‌ها اشاره کرد و گفت: این کار ارزشمند تاکنون در ۶ استان و شهر برگزار شده و در سال آینده نیز ادامه آن با جدیت دنبال خواهد شد. تلاش ما این است تا استان به استان آئین نکوداشت نامداران را هرچه باشکوه‌تر برگزار نمائیم، از نمایندگان صندوق اعتباری هنر در سراسر کشور خواست این موضوع را در دستور کار جدی خودشان قرار دهند.

وی با اشاره به برگزاری آئین باشکوه نکوداشت هنرمندان و نامداران استان خراسان جنوبی گفت: این مراسم با استقبال پُرشور بیش از ۲ هزار نفر از علاقه‌مندان برگزار شد. نمونه این آئین هم در استان‌های گیلان، زنجان، اردبیل و شهر بم هم با همین استقبال باشکوه برگزار شد که امیدواریم با کمک و همراهی نمایندگان عزیز در سال آینده بتوانیم این مهم را در همه استان‌ها برگزار کنیم.

پوراحمدی به موضوع طرح بهبود و اجرای آن در حدود ۹ استان کشور هم اشاره کرد و گفت: بر اساس این طرح که با همکاری خوب نمایندگان صندوق اعتباری هنر در حال انجام است می‌تواند به پویایی و بهبود ارائه خدمات و تسهیلات بهتر به جامعه فرهنگ و هنر شود.

وی در ادامه سخنان خود حمایت از کسب و کارهای فرهنگی و هنری، حمایت از مؤسسات، تقویت جنبه کسب و کارهای فرهنگی و هنری را از جمله فعالیت‌های دیگر این صندوق برشمرد و گفت: یکی از آنها موضوع قاب هنر است که در حال حاضر بیش از ۵۰ هنرمند حوزه تجسمی در آن فعال هستند و با قاطعیت می‌توان گفت که موضوع اشتغال‌زایی هنرمندان در این دوره صندوق اعتباری هنر در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در دولت مردمی رقم خورد.

وی خطاب به نمایندگان صندوق اعتباری هنر در استان‌ها تاکید کرد: صندوق اعتباری هنر این آمادگی را دارد که با کمک و همراهی شما فعالان تجسمی در حوزه خط و خوشنویسی شناسایی و با هماهنگی شرکت توسعه تجارت هنر پروانه به آنها معرفی شوند.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در بخش دیگری از سخنان خود سال ۱۴۰۲ را سالی پُر رونق و پُرکار برای صندوق اعتباری هنر عنوان کرد که همگی دست در دست هم زحمات فراوانی برای ارائه حدمت به جامعه فرهنگ و هنر کشیدید.

تشریح برنامه‌های صندوق اعتباری هنر در سال ۱۴۰۳

تلاش برای ایجاد آرامش و امید میان اصحاب فرهنگ و هنر

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به خدمات خوب و متنوع صندوق اعتباری هنر، ضمن قدردانی از مسؤولان، نمایندگان و کارکنان صندوق اعتباری هنر، گفت: معتقدیم کاری که شما در صندوق هنر برای کمک و حمایت از هنرمندان انجام می‌دهید کار بسیاربزرگ و قابل قدردانی است.

وی تصریح کرد: وقتی هنرمندی برای رفع مشکل به نمایندگان صندوق هنر و یا ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه می‌کند، زمانی‌که با آغوش باز و به گرمی از وی استقبال شود و در جهت رفع مشکل او برآییم این نوع برخورد به خودی خود در هنرمندان آرامش و امید ایجاد خواهد کرد.

حسین‌زاده با اشاره به ارزش کار مجموعه صندوق اعتباری هنر و نمایندگی‌های آن در سراسر کشور، اظهار کرد: کار شما بسیار بزرگ است که برکات آن در جمهوری اسلامی و کشور در میان هنرمندان نمود خواهد یافت و اثرات معنوی خودش را نیز در جامعه خواهد گذاشت.

قرارگاه عدالت فرهنگی در مناطق محروم کجاست؟

در ادامه این نشست مقیمی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مناطق محروم نیز با قدردانی از زحمات و تلاش‌های صندوق اعتباری هنر به ویژه مدیر عامل این مجموعه که همواره همراه و کمک حال در نهادینه کردن عدالت فرهنگی در استان‌ها، گفت: براین باورم تکیه‌گاه قرارگاه عدالت فرهنگی بدون تردید صندوق اعتباری هنر است. البته نخستین جایی که کارگاه مناطق محروم آن شکل گرفت همین صندوق اعتباری هنر بود که در عمل نیز این را ثابت کرده است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مناطق محروم با اشاره به کمبود منابع و بودجه و وجود کارها، نیازها و فعالیت‌های فراوان، تاکید کرد: براین باوریم بخشی از کار بودجه است لذا بخش مهم آن هوش و فکر و اراده است که خوشبختانه این مهم در صندوق اعتباری هنر وجود دارد.

مقیمی با اشاره به اینکه امروز خوشبختانه عدالت فرهنگی در دورترین مناطق محروم کشور نهادینه شده است، گفت: نمایندگان صندوق اعتباری هنر در استان‌ها در واقع حلقه وصل ما با هنرمندان در مناطق مختلف هستند از این رو اگر رضایتمندی حاصل شود بدون تردید شاهد رشد و شکوفایی فرهنگ و هنر در جامعه خواهیم بود.

حجت الاسلام سید جعفر علم‌الهدی، مدرس حوزه و دانشگاه، رضا خوراکیان، مدیرعالی حرم مطهر رضوی و نورالله حسین‌خانی، مدرس دانشگاه و نویسنده از جمله مهمانان ویژه این برنامه هم در بخش‌های مختلف به ارائه نقطه‌نظرات خود پرداختند.

مقاله اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *