مقام رضوان الهی، ثمره تقواپیشگی در برابر شهوات است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله هاشمی علیا تولیت مدرسه علمیه قائم (عج) چیذر در جلسه درس اخلاق که با عنوان «شرح دعای هشتم صحیفه سجادیه» در مسجد این حوزه علمیه برگزار شد اظهار داشت: آیات قرآن کریم، آثار تقواپیشگی در برابر شهوات و نیز شهوت‌طلبی و تمایل به بهره‌های پست دنیا را بیان می‌کند.

وی افزود: بر اساس آیات ۱۴ و ۱۵ سوره آل عمران، کسانی که تقوا دارند و در مقابل حیات پست دنیا و لذت‌های زودگذر آن از مخالفت با پروردگارشان پرهیز می‌کنند، به مقام رضوان الهی و نعمت‌های غیر قابل قیاس بهشت با دنیا دست می‌یابند.

هاشمی علیا گفت: از طرف دیگر، طبق آیه ۱۰ سوره آل عمران، کسانی که خیال می‌کنند مال و مقام و ثروت و لذت‌های دنیا آن‌ها را کفایت می‌کند و دیگر به خداوند نیازی ندارند، نه تنها اموال و اولاد و ثروت و مقام و… هرگز آن‌ها را از خداوند بی‌نیاز نمی‌کند، بلکه اینان خود هیزم جهنمند که به آتش کشیده خواهند شد. همچنین بر اساس آیات دیگر، اینان هم در دنیا و هم در آخرت معذبند و در عذاب آن‌ها تخفیف داده نشده و یاری نمی‌شوند.

تولیت مدرسه علمیه قائم (عج) چیذر در ادامه و تکمیل بحث، به روایاتی در این باره اشاره کرد و اظهار داشت: از جمله روایتی از امیر مؤمنان علی (ع) که می‌فرماید: «إنَّ الدُّنیا ظِلُّ الغَمامِ وحُلُمُ المَنامِ وَالفَرَحُ المَوصولُ بِالغَمِّ وَالعَسَلُ المَشوبُ بِالسَّمِّ سَلاّبَةُ النِّعَمِ أکّالَةُ الاُمَمِ جَلاّبَةُ النِّقَمِ؛ دنیا سایه ابر است، خوابی است که خفته می‌بیند، شادیِ پیوسته به غم و شهد آمیخته به شرنگ است؛ رباینده نعمت‌ها، خورنده ملّت‌ها و جلب کننده رنج و عذاب‌هاست.»

وی در انتها گفت: آن‌هایی که خدایی هستند، به این دنیا و زرق و برق آن دل نمی‌بندند و به مقدار نیاز و به قصد سلامت بدنشان می‌خورند و می‌خوابند، نه برای لذت بردن.

مقاله اصلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *