به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «اصول تربیتی فرزند» در شرح دعای ۲۵ صحیفه سجادیه اثر حجتالاسلام سید عباس موسوی مطلق در ۲۴۰ صفحه به زبانی ساده و روان توسط نشر بینالملل منتشر گردید.
این کتاب که به شرح دعای ۲۵ صحیفه سجادیه پرداخته محصول بخش اول ستون ثابت در روزنامه عصر ایرانیان است که چندین سال است توسط حجتالاسلام سید عباس موسوی مطلق نوشته شده و پس از بازبینی توسط وی در اختیار محقق ارزشمند حجتالاسلام روحالله عباسی و همکارانش قرار گرفت و بدین صورت تدوین و منتشر شد. ضمناً در ترجمه ادعیه و آیات این کتاب از ترجمه خطیب توانا حجتالاسلاموالمسلمین حسین انصاریان استفاده شده است.
درخواست منتگذاری خداوند، درخواست بقای فرزند، درخواست فرزند شایسته، درخواست خیر برای فرزندان، درخواست خیر بهواسطه فرزندان، درخواست خیر برای خود و دیگران از مهمترین موضوعات کلی این کتاب است که در پایان نیز متن و ترجمه این دعا به همراه منابع، فهرست آیات و روایات بهصورت مستند آمده است.
این کتاب علاوه بر اینکه یک اثر علمی به همراه مستندات و منابع است یک اثر کاربردی عملی برای تربیت فرزند است که کار تربیت فرزند را برای والدین دغدغهمند تربیت دینی فرزند آسان نموده است و کاملاً کاربردی به همراه راهکارهای عملی اصول تربیت فرزند است.
در بخشی از این کتاب درباره راهکارهای حفظ عافیت آمده است: «سلامت جسم و تن فرزندان عموماً با مراقبتهای قبل و بعد بارداری و رزق حلال میسر است و در آن عمل به دستورات طبی، رعایت اخلاق جهت آرامش اعصاب و نی صدقات و خیرات بسیار مؤثر است. در این دعا اولویت سلامت و عافیت، سلامت نفس، یعنی عافیت جان قرار گرفته است. از راهکارهای حفظ عافیت داشتن، دعاکردن و درخواست از خداست. از دیگر راهکارهای حفظ و ماندگاری عافیت، درخواست آن برای دیگران است تا روزیمان شود؛ چنانچه که رسول خدا (ص) میفرماید: اُطْلُبِ الْعافِیَةَ لِغَیْرِکَ تَرْزقْها فِی نَفْسِکَ؛ عافیت را برای دیگران طلب کن تا روزی خودت نیز بشود.»
همچنین در صفحه ۸۲ این کتاب درباره راهکارهای شنونده شدن کودکان آمده است: «اگر والدین میخواهند کودکانشان گوش شنوا داشته باشند، باید به نکات دقیق تربیتی برگرفته از روایات اسلامی و تجربه شده متخصصان و روانشناسان حوزه خانواده توجه کرده و موارد آن را به کار گیرند؛ زیرا رعایتنکردن این نکات در زندگی افراد، عواقب بدی را در پی داشته است. برخی از این نکات عبارتاند از:
۱- والدین باید ابتدا خود پایبند به گوشدادن سخنان دیگران باشند؛ بهویژه به سخنان پدر و مادر و بزرگان خود و همچنین دستورات و فرامین الهی، تا بدینوسیله گوش شنوا داشتن را برای کودکان بهصورت عملی به نمایش بگذارند.
۲- به فرزندان خود محبت کنند و در این راه از افراط و بپرهیزند تا محبت ایشان باعث جلب قلوب کودکانشان شود.
۳- هنگامی که مطلبی را به کودک خود توضیح میدهند، در حد معقول و حوصله کودک به آن بپردازند.
۴- خوبی فرزند را نادیده نگیرند و در عوض در حد اثرگذار، نه بیشتر از آن، خطاهای کودک را به او تذکر دهند و از خشونت پرهیز کنند.
۵- در امر و نهی کردن به کودک، افراط و لجاجت نکنند.
۶- به کودک خود احترام گذاشته و به سخنان او بهویژه پیشنهادات و انتقاداتش توجه کنند.
۷- هرگز کودک خود را با فرزندان دیگران مقایسه نکنند.
گذشته از آنچه گفته شد، تأثیر لقمه حلال نیز در اطاعتپذیری فرزند و گوش شنوا شدن او بسیار مؤثر است.»
تمام حقوق برای پایگاه خبری حبرچی محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی توسط ایپک