به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی بانک صادرات ایران، یاسر مرادی، عضو اجرایی هیأتمدیره بانک صادرات ایران در پنجمین همایش و جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) با اشاره به رایزنیهای اولیه صورت گرفته با قوهقضاییه، از گسترش کارکرد سامانه «ست» (توثیق الکترونیکی دارایی) به امور قضائی و تسهیل وثیقهگذاری الکترونیکی در مواردی که مراجع قضائی قرار وثیقه یا کفالت برای افراد صادر میکنند، خبر داد.
در پنجمین همایش و جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) که سهشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲ با حضور سکینه ساداتپاد، دستیار رئیسجمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی؛ محسن کوششتبار، معاون هماهنگی امور اقتصاد و توسعه منطقهای وزیر کشور؛ آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران و تنی چند از مسئولان عالی رتبه کشور و صاحبان مشاغل و کسب و کار در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد، «نشان ملی حاتم» (براساس لیاقت و ارزشآفرینی ملی) به سامانه «ست» بانک صادرات ایران اعطا شد.
مرادی در این همایش و جشنواره با اشاره به دو دغدغه اساسی نظام بانکی در «تأمین منابع مالی» و «وثیقهگذاری» برای اعطای تسهیلات گفت: بانک صادرات ایران در چارچوب قانون بودجه سال جاری کشور، سامانه «ست» (توثیق الکترونیکی دارایی) را راهاندازی کرد.
عضو اجرایی هیأتمدیره بانک صادرات ایران افزود: در طراحی و راهاندازی سامانه «ست»، با هدف تسهیل بازپرداخت اقساط از سوی مشتری، دامنه وثایق را توسعه دادیم به گونهای که امکان وثیقهگذاری برای هرگونه دارایی دارای قابلیت توثیق حتی اعتبار افراد نیز در این سامانه ایجاد شده است.
او با اشاره به تجربه بانکداری در سطح جهان اظهار کرد: در بانکداری مدرن، بانکها دیگر طرف توثیق افراد قرار نمیگیرند، بلکه نهاد یا مؤسسهای میان بانک و متقاضی تسهیلات قرار میگیرد و عهدهدار اعتبارسنجی وثایق متقاضی وام میشود. این کارکرد در سامانه «ست» نیز وجود دارد و این سامانه به عنوان یک محصول فرابانکی هم اینک به عنوان واسط میان متقاضیان دریافت اعتبار و اعطاکنندگان اعتبار از جمله نظام بانکی فعال است.
مرادی از الکترونیکی شدن فرایند توثیق در سامانه «ست» به عنوان سومین ویژگی این سامانه نام برد و گفت: هم اینک در فرایند وثیقهگذاری، از سویی نظام بانکی متحمل هزینههای مختلف از جمله شعب و تشکیلات عریض و طویل، حقوق کارکنان و… میشود. از سوی دیگر، امکان «اعمال سلیقه» از سوی مدیران یا کارکنان شعب در این فرایند وجود دارد. این در حالی است که با سامانه «ست» فرایند توثیق کاملاً الکترونیکی شده است و امکان «اعمال سلیقه» افراد از میان رفته است. به این ترتیب هم هزینههای جاری بانک کاهش مییابد و هم هزینههای وثیقهگذاری از سوی مشتری به شدت تقلیل یافته است.
او با بیان اینکه بانک صادرات ایران بابت راهاندازی سامانه «ست» رتبه نخست محصولات نوین دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت در شبکه بانکی و تندیس ویژه این همایش در بخش جشنواره «دکتر نوربخش» را از آن خود کرد، گفت: کاهش زمان وثیقهگذاری – در کمتر از ۲۴ ساعت- بدون اینکه شخص حقیقی یا حقوقی مشتری بانک صادرات ایران باشد، با سامانه «ست» ممکن شده است. هم اینک، در گام نخست، مشتری در هر ساعت از شبانهروز با داشتن کد سجام میتواند سهام، بیمههای عمر و زندگی را توثیق کند.
مرادی با اشاره به رایزنیهای صورت گرفته با قوهقضاییه از امکان استفاده از سامانه «ست» در وثیقهگذاری برای افراد بازداشتی و محکومان دعوای حقوقی خبر داد و گفت: از هفته آینده نیز با توجه به مذاکرات انجام شده با برخی فروشگاههای آنلاین، فروش اعتباری این فروشگاهها از طریق سامانه «ست» انجام خواهد شد.
او همچنین با اشاره به راهاندازی «چکنو» (چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران) در سال گذشته اظهار کرد: تاکنون بیش از ۳ میلیون فقره چک الکترونیک بدون سقف اعتبار، توسط مشتریان بانک با استفاده از تلفن همراه و از طریق این سامانه صادر شده است. مشتریان استفادهکننده از چکنو میتوانند تا ۷ برابر معدل حساب خود، از بانک صادرات ایران اعتبار دریافت کرده و خرید اعتباری داشته باشند.
عضو اجرایی هیأتمدیره بانک صادرات ایران از امکان وثیقهگذاری سایر داراییها از جمله سیمکارت تلفن همراه در گام سوم توسعه سامانه «توثیق» در آینده خبر داد.
در پایان پنجمین همایش و جشنواره ملی حمایت از تولید ملی «نشان ملی حاتم» به بانک صادرات ایران اعطا شد و امیرحسین آقامحمدی، رئیس اداره کل خدمات نوین بانکی به نمایندگی از مدیرعامل بانک صادرات ایران این نشان را دریافت کرد.
تمام حقوق برای پایگاه خبری حبرچی محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی توسط ایپک