سرویس سیاست مشرق-در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
************
روزنامههای امروز دوشنبه هشتم آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شد که احکام رهبران اقنلاب برای دو میدر انقلابی، آخرین وضعیت تحولات جنگی در غزه و ادامه جنایت صهیونیستها، افزایش اجاره بها و ترکیب سیاسی احزاب مختلف در انتخابات مجلس در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
سخنگوی نظامی ارتش تروریستی رزیم صهیونیستی در کنفرانسی خبری به کار دشوار این رژیم در حمله زمینی به غزه به رغم حمایتهای گسترده اذعان کرد و گفت: حمله زمینی به غزه بسیار سخت و پیچیده است و خطرات زیادی را متوجه نیروهای ما خواهد کرد. این اظهارات سخنگوی نظامی ارتش اسرائیل، اذعان علنی به گرفتاری در برابر مقاومت و ناتوانی در حمله زمینی به غزه است اما نیروهای اسرائیل با این وجود همچنان به بمباران غزه و کشتار غیرنظامیان ادامه میدهند تا بر ضربات سختی را که از مقاومت دریافت کردند، سرپوش بگذارند.
روزنامه آرمان امروز درباره طرح شکست خورده رژیم صهیونیستی نوشته است:
در حملات اخیر دو بار اسرائیل شانس خود را امتحان کرد تا آمادگی حماس و مقاومت را بسنجد. نخستین بار از شمال غرب غزه و دومین بار از شرق این منطقه و در حوالی منطقه شجاعیه اقدام به نفوذ کردند اما هر دو بار ارتش اسرائیل با شکست مواجه شد. این بار هم نظامیان آمریکا به داد ارتش اسرائیل رسیدند و باید توجه داشت که شیوه ایالات متحده اجرای تاکتیک های خاص است.
در بخشی دیگر از این گزارش آمده است:
در این تاکتیک ها بمباران سنگین با موشکهای سنگرشکن اجرایی شده و این روند به جایی رسیده که بسیاری از خبرنگاران حاضر در غزه اعلام کردند صدای بمبارانهای جدید اسرائیل نامأنوس بوده و حاکی از آن است که تسلیحات جدید از سوی غرب به اسرائیل واگذار شده است. این در حالیست که اسرائیل افزون بر قطع آب، برق و دارو تمام خطوط تلفنی و اینترنتی را قطع کرده تا بتواند جنایات و اقدامات خود را سانسور کنند ولی در این بین بالاخره اطلاعاتی از روند عملیاتهای مذکور منتشر شد که بخشی از آن را واحد رسانهای حماس انتشار داده است.
روزنامه هممیهن نیز به توطئۀ اخراج فلسطینیها از نوارغزه و کرانۀ باختری به بهانۀ جنگ پرداخته و نوشته است:
خطرناکترین توطئهای که راستگرایان افراطی همواره در سر داشته و در پی فرصتی برای عملی کردن آن بودهاند، کوچاندن فلسطینیهای ساکن نوار غزه و کرانۀ باختری به مصر و اردن برای تسلط بر سرزمین آنان و خلاص شدن از مشکلی بهعنوان «سرنوشت مردم فلسطین» بوده است. راستگرایان افراطی در احزاب لیکود، صهیونیست مذهبی و اقتدار یهود، اینک عملیات طوفانالاقصی و جنگِ متعاقب آن را دستاویز قرار دادهاند تا با کوچ دادن اهالی نوار غزه و همینطور کرانۀ باختری به مصر و اردن، به زعم خود «مسئلۀ فلسطین» را یک بار و برای همیشه از صحنۀ روزگار محو کنند. در همین روزها، یکی از سران لیکود با همکاری شماری از نیروهای امنیتی سابق اسرائیل، با تکیه بر شرایط جنگ جاری، طرحی را علنی کرده است که طبق آن به هر خانوادۀ فلسطینی ساکن در نوار غزه، ۲۰ تا ۲۵ هزار دلار پرداخت شود تا آنها داوطلبانه منطقه را ترک کرده و بهعنوان شهروند در خاک مصر ساکن شوند.
روزنامه اعتماد نیز از میانجیگری قطر برای آتش بس نوشته است؛ در بخشی از این گزارش آمده است:
مذاکرات با میانجیگری قطر درحالی پیش میرود که رژیم صهیونیستی در پایبندی به تعهداتش درخصوص آتشبس کارشکنی کرده است بهطوریکه روز جمعه هفته گذشته، علیرغم آنکه دوحه اعلام کرد که مذاکرات با سرعت زیادی در حال پیشروی است اما صهیونیستها بهطور ناگهانی با بیش از ۱۰۰ جنگنده، به مواضعی در قلمرو فلسطینیان در غزه حمله کرد. بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز شنبه تصریح کرد که تلاش برای آزادسازی اسرا حتی در جریان عملیات زمینی تلآویو در غزه، ادامه خواهد داشت. وی در این خصوص گفت: ما از هر امکانی برای بازگرداندن آنها به خانه استفاده خواهیم کرد.
انقلاب در خیابان هزینه دارد!
روزنامه شرق در گفتگویی با علیرضا علویتبار به تحلیل انقلاب و اصلاحات پس از اغتشاشات پرداخته و نوشته است:
ن میگویم به انقلاب ۵۷ نگاه نکنید. به انقلابهای عربی نگاه کنید. چرا نتیجه انقلابهای عربی اینطور شد؟ نمیگویم انقلاب نکنید بلکه میگویم اگر میخواهید انقلاب کنید لوازمش را داشته باشید. سعی کنید عیبهایی که ما داشتیم را نداشتهباشید. ما یک پکیج اجرایی برای اداره کشور نداشتیم. ما قشری را حاکم کردیم که سینما نرفته بود، تئاتر نرفته بود، ورزشگاه نرفته بود، معدود سوار هواپیما شده بود. هیچ مرکز صنعتیای را ندیده بود. اگر میخواهند انقلاب کنند، به عیبهای ما هم نگاه کنند. همچنین به انقلابهای عربی باید توجه داشت. در مصر روزی ۵۰۰ نفر کشته میشدند اما حاصل آن چه شد؟ سوریه، لیبی و … ما میخواهیم این اتفاقات تکرار نشود. البته ما هم به حرف نسل قبل از خود گوش ندادیم.
در بخشی دیگر از اعترافات یکی از تئورسینهای آشوب آمده است:
آنها را پشت سر گذاشتیم و انقلاب کردیم. اما وضعیت ما کمی متفاوت بود. این نسل میخواهد با چه چیزی انقلاب کند؟ ما آن زمان فکر میکردیم تمام تئوریهای عالم را میدانیم. این نسل چطور؟ تئوریهای اداره کشور را میدانند؟ چارچوب نظری مشخصی برای اداره کشور دارند؟ اگر دارند که بسمالله. من نمیتوانم انقلاب کنم اما خط اتوی شلوارم خراب نشود.
تمام حقوق برای پایگاه خبری حبرچی محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.
طراحی توسط ایپک